Fornøyd med legen som aldri før

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Aldri før har så mange av Ola og Kari Nordmann følt at de får god behandling hos legen. I en ny måling sier ni av ti seg helt eller delvis enig.

  Vi er mer fornøyd med legen vår, enn noen gang. Illustrasjonsfoto Colourbox
  Vi er mer fornøyd med legen vår, enn noen gang. Illustrasjonsfoto Colourbox

  I opinionsundersøkelsen som Respons har gjort for Legeforeningen, og som ble offentliggjort på landsstyremøtet, var hele 76 % av de spurte helt enige i påstanden om at de var tilfreds med den behandlingen de fikk sist de var hos lege. 15 % var delvis enig. Dette er de høyeste tallene som er målt siden man startet med slike målinger i 1995.

  – Det siste året har vi sett mange avisoppslag om reduksjon av helsetjenestetilbud ved sykehusene. Sykehuslegene står på for å skjerme pasientene mest mulig. Fastlegene får stadig flere oppgaver og har svært travle dager. Da er det gledelig at pasientene er fornøyde. Det gir inspirasjon til fortsatt å stå på, sier Torunn Janbu, president i Legeforeningen.

  Mer enn åtte av ti er helt eller delvis enig i påstanden om at leger i Norge gjør en god jobb. Også dette tangerer det høyeste tallet siden målingene startet. Det er de under 30 år og trøndere som har størst tiltro til legene.

  – Leger tar ansvar, er engasjerte i jobben sin og opptatt av at arbeidsforholdene gir muligheter for å gjøre en god jobb og også utvikle faget. Da er det veldig hyggelig å få en så positiv tilbakemelding. Jeg takker for tilliten og håper vi i fremtiden kan fortsette å vise at vi gjør jobben vår på en slik måte at vi fortjener det gode resultatet, sier president Janbu.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media