Revisjon med eksempler
Språket er imidlertid i stadig utvikling, og revisjon av ordlister er en vedvarende prosess. Ordlisten er nå revidert og foreligger i en utvidet og oppdatert versjon. Vi har foretatt endringer i forhold til gjeldende medisinsk terminologi og gjort enkelte tilpasninger til vanlig norsk rettskrivning. Vi vil her redegjøre for noen av endringene, ord av spesiell interesse er kursivert.
Noen hunkjønnsord får a-ending i bestemt form entall: bygda og landsbygda, grasrota, hytta, jenta, kua, nemnda, vidda og øya. Vi endrer skrivemåte for noen enkeltord med valgfrie former og dropper derfor endekonsonanten i ordene ba, dro, ga, sto, likeledes i fibre, fingre og skuldre. Skår, som uttrykk for poengberegning/testresultat, er nå eneform og skrives korrekt kun på denne måten – uten e til slutt. Ordene aids, hiv og sars vil bli skrevet med små bokstaver, versaler er ikke lenger oppgitt som anbefalt skrivemåte i Tanums rettskrivningsordbok. Sammensetninger med disse ordene som forledd blir da skrevet i ett ord uten bindestrek, f.eks. aidssmittet.
Vi går over til regelmessig bøyning av ordet embolus (propp), slik: embolusen, emboluser, embolusene. Noen ivret for denne endringen allerede for mange år siden. Da viste det medisinske fagmiljøet ennå liten aksept for disse formene. Emboli (propping) har vanlig regelmessig bøyning: embolien, embolier, emboliene. Disse formene er i tråd med Tanum. Ordet nukleus bøyes som embolus. Percentil endres til korrekt form prosentil. Post partum skrives i to ord, men postpartumblødning i ett – etter mønster av à jour – ajourføring. Medisinskfaglig, medisinskteknisk og medisinskvitenskapelig skrives i ett ord.