Minneord

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Overlege dr.med. Jan Lundbom døde 4.1. 2006, 57 år gammel, etter kort tids sykdom. En nær venn og en god kollega er dermed gått bort så altfor tidlig. Jan Lundbom var cand.med. fra universitetet i Würzburg og hadde turnustjeneste i Fredrikstad og Solund. Han var i 1978-79 ansatt ved Kirurgisk avdeling, Nordfjord sykehus. I 1979 kom han til St. Olavs Hospital hvor han arbeidet mer enn 26 år.

  Jan Lundbom var en allsidig kirurg med spesialitet både i generell kirurgi, thoraxkirurgi og karkirurgi. Han tok den medisinske doktorgrad ved Det medisinske fakultet, NTNU i 2000. Ved St. Olavs Hospital var Jan Lundbom en drivende kraft ved innføring av endovaskulær behandling av sykdommer i blodåresystemet. Både hans praktiske arbeid og forskning bar preg av idérikdom og originalitet for å finne nye løsninger på kirurgiske problemstillinger. Nasjonalt og internasjonalt var Jan Lundbom en pionér innen dette fagfeltet og han høstet stor anerkjennelse for sitt arbeid.

  Jan var en usedvanlig dyktig teambygger med raushet og omtanke for andre. Han hadde en egen evne til å få medarbeidere til å føle lagånd og arbeide på tvers av profesjoner og spesialiteter. I tillegg til å være en meget dyktig praktisk kirurg og forsker greide han som lærer og foredragsholder å formidle et usedvanlig engasjement og en entusiasme for faget. Han hadde også helt spesielle menneskelige egenskaper som gjorde at han ble svært avholdt av pasientene. Slik sett har han være et eksempel for oss alle. Jan vil bli sterkt savnet av sine tidligere pasienter.

  Jan hadde mange interesser utenom faget og trivdes svært godt både med husbygging og andre praktiske gjøremål. Høydepunktet var samvær med Anne, barn og barnebarn i deres mange aktiviteter som håndball og alpinidrett, fjellturer og båtliv med vannskikjøring.

  Selv om den menneskelige tragedien er altoverskyggende både for familie, venner og kolleger, representerer Jan Lundboms bortgang også et stort tap for fagmiljøet ved St. Olavs Hospital. Jan er en av dem som har satt spor etter seg og vil bli husket lenge som venn og kollega. Våre tanker går nå til den nærmeste familie.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media