Alarm! Du har skjult hjertesvikt!

Brev til redaktøren
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  På VG Nett 15.2. 2006 gikk en kardiolog, Julia Karpinska ved Akershus universitetssykehus, ut og forsikret alle eldre som trodde de var friske at de kanskje ikke var det likevel (1). Hvorfor må kolleger igjen og igjen – bare for å se sitt eget navn på trykk i mediene – komme med meningsløse brannfakler som ikke fører til noe annet enn oppblussing av angst hos mange friske mennesker? Forresten er det blitt kutyme å deklarere hvilket legemiddelfirma man samarbeider med. Det var utelatt i VG-artikkelen.

  Som vanlig beskyldes allmennpraktikerne for å være uvitende. De vet angivelig ikke at symptomene på hjertesvikt er «tretthet, natthoste, kortpustethet, nedsatt kondisjon, hovne bein og vannansamling i lunger og buk» (1). Hvis den påstanden er sann, må norske allmennpraktikere avskiltes øyeblikkelig.

  Slike kraftsalver fra spesialister om egen fortreffelighet har vært gjengangere i mediene i alle år. Av alt man kan tenkes å bruke energi på, må det være den mest kontraproduktive. Man oppnår ingenting annet enn å skape engstelse og utrygghet hos tusenvis av mennesker uten grunn. Til orientering: Undertegnede er ikke allmennpraktiker og samarbeider heller ikke med legemiddelindustrien.

  PDF
  Skriv ut
  Relaterte artikler

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media