De første årene
På legemøtet i 1893 ble det bestemt at bladet skulle tilstiles ethvert medlem av Legeforeningen gratis. I en beretning om Tidsskriftets 25 første år skriver Uchermann: «Den trufne forandring med gratis udlevering til medlemmerne maa siges at have været paakrævet og meget heldig. Det er klart, at et tidsskrift, der tidt og ofte behandler fagspørgsmaal, som er af den største vigtighed for og maa kjendes af ethvert medlem av foreningen, ogsaa maa komme ethvert medlem i hende, saa han ikke kan unnskylde sig med uvidenhed om fattede beslutninger og foreningens stilling til specielle spørgsmaal i kommunelægeposter, sygekasser o.s.v.» Medlemskontingenten ble i 1893, fordi den også inkluderte Tidsskriftet, satt til kr 8.
Tidsskriftets første fase, da redaktøren også var Legeforeningens generalsekretær, ble i stor grad preget av vedkommendes personlige interesser. Men også legene omkring i landet ble oppfordret til å yte bidrag for å belyse de hygieniske forhold på bygdene, som man mente var svært stemoderlig behandlet i tidsskriftene.
Det fagforeningsmessige stoff var ikke utpreget omfangsrikt de første årene, men fra 1894 ble Tidsskriftet fulgt av et tillegg – «Meddelelse fra D.n.l. bureau» med offisielle meddelelser: departementsskrivelser, lover, kunngjørelser, «universitetsefterretninger», ledige embeter og poster, personalia, spørsmål og svar, byråets gebyrer osv. Det er verdt å merke seg at i årene 1895 – 1904 fikk Tidsskriftet et statsbidrag på kr 1 200. Det opphørte i 1904, som følge av et anstrengt statsbudsjett og fordi en del av Stortingets medlemmer fant at bidraget måtte sløyfes da Tidsskriftet var altfor meget et «fagforeningsorgan» (2).
De oftest omtalte saksområder i de første 25 år var hygiene, tuberkulosesaken, sinnssykeforpleiningen, alkohol- og prostitusjonsspørsmål og byregulering. Et særtrekk ved de første årgangene av Tidsskriftet er ellers at alle landets medlemmer stod nevnt ved navns nevnelse og med hvilken amtstilhørighet de hadde. Det ble til og med listet opp hvem som hadde betalt kontingent mellom hvert nummer. Det fremkommer at det i 1895 var 610 medlemmer, ti år senere var det økt til 978.