Arktisk eventyr i Finnmark og det gode liv i Burgund

Lisbet T. Kongsvik Om forfatteren
Artikkel

For ett år siden gjorde legeekteparet Agnete og Lars Hedemann Nielsen drøm til virkelighet.

Agnete Hedemann Nielsen med et lite stykke Frankrike ved sin side. Foto Lisbet T. Kongsvik

De solgte hus og sommerhus i Danmark og kjøpte et 350 år gammelt hus i Burgund i Frankrike. Samtidig pakket de koffertene og satte kursen mot Finnmark, hvor nye jobber ved Kirkenes sykehus ventet dem.

De forlot overlegestillinger ved Universitetshospitalet i Ålborg; hun radiolog og han anestesiolog.

– Barna var blitt store ogkrevde mindre. Til tross for det følte vi begge at vi så lite til hverandre. Mye jobbing og lange vakter førte til at vi ofte kun møtte hverandre i døren; en på vei hjem fra jobb og en på vei til jobb, sier Agnete Hedemann Nielsen. – Vi hadde liten mulighet til å styre vår egen tid, og var i ferd med å miste gløden. Vi fant da ut at vi måtte gjøre noe for å få mer ut av livet, sier hun.

Ekteparet har det franske kjøkken som hobby og lidenskap, og en mangeårig drøm ble realisert da de ble eiere av et 350 år gammelt hus i Burgund.

En venn av familien hadde tidligere jobbet flere år i Kirkenes, og de ble anbefalt å søke seg jobb ved sykehuset i byen. Nå er de begge ansatt i halv stilling som overleger; hun ved radiologisk avdeling og han ved anestesiavdelingen. Resten av året tilbringes i Burgund hvor mye av tiden går med til restaurering av det gamle huset, som verken har strøm eller innlagt vann.

Anbefalte artikler