Blåresept er blitt gråresept

Eline Feiring Om forfatteren
Artikkel

De kjente blåreseptene er ikke lenger blå. Rikstrygdeverket vil spare penger, og trykker nå de tidligere blå reseptene i svart-hvitt, det vil si grått.

Foto Eline Feiring

– Dette er for å gjøre en innsparing. Vi går nå over til å trykke alle skjemaer og blanketter i svart-hvitt, med unntak av sykmeldingsblankettene, sier kontorsjef i Rikstrygdeverket, Anette Hannestad til Tidsskriftet. Det kommer fortsatt i rødt, hvitt, gult og grønt.

Farger koster nemlig penger, og Rikstrygdeverket regner med å spare flere millioner kroner på trykksverten. Men med blåfargen forsvinner også navnet blåresept. – Det kommer vel fremdeles til å hete blåresept på folkemunne, men det riktige navnet er FOLKETRYGDEN Rekvisisjon – viktige legemidler, sier Hannestad.

Blåresepten har eksistert i langt over 20 år, og hver eneste dag ekspederes det cirka 30 000 blåresepter her i landet. Bare i år vil Trygdeetaten utbetale 8,1 milliarder kroner i refusjon som følge av ordningen. Til tross for det godt innarbeidede navnet, tror ikke Hannestad pasientene vil få problemer med overgangen. Det tror heller ikke leder i Alment praktiserende lægers forening (Aplf), Kjell Maartmann-Moe.

Les hele saken: www.tidsskriftet.no/pls/lts/pa_lt.visnyhet?vp_id=5652

Anbefalte artikler