På Legevakten etter fall på glattisen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jeg var maksimalt uheldig da jeg falt på glattisen og skadet både albuen og skulderen. Smertene tiltok og jeg mistenkte beinbrudd. Først ringte jeg til min fastlege for å avklare hvor jeg skulle vurderes og behandles. Han rådet meg til å oppsøke Legevakten i Oslo for å få tatt røntgenbilde og bli vurdert av leger der.

  Før jeg snakket med fastlegen min hadde jeg liten tiltro til Legevakten pga. egne og andres erfaringer fra andre store byer i Norge. Jeg hadde dannet meg et bilde av Legevakten som et sted med overarbeidede leger som ikke har tilstrekkelig tid til å undersøke, behandle eller kommunisere med pasienter. Dessuten hadde jeg hørt at ventetiden var lang.

  På Legevakten tok jeg en kølapp og ventet på tur. Det var mange andre uheldige mennesker der som også hadde skadet arm eller bein. Personlig informasjon ble registrert av en sykepleier, og jeg måtte vente ca. én time før jeg kom inn til legen. Legen tok seg tid til å undersøke og kommunisere med meg tilfredsstillende. Røntgenundersøkelsen viste som forventet at det var brudd i underarmen samt blodansamling i albuleddet. Etter å ha konferert med legekollega tappet hun blod fra leddet under lokalbedøvelse. Jeg hadde umiddelbar bedring både når det gjaldt smerter og bevegelighet. Jeg ble forklart om prognosen og videre utsikter. Det ble bestilt en kontrolltime den påfølgende uke.

  Jeg var tilfreds etter at jeg var på Legevakten i Oslo. Personalet var godt organisert i alle trinn og gjorde en utmerket jobb med de ressursene de har. Selv om det er mange som ventet på legetime eller behandling, var det ikke noe «kaos» hos personalet. Min skepsis til Legevakten er borte. Både leger, sykepleierne og annet personell var profesjonelle og omsorgsfulle og kommuniserte godt med pasientene. Som pasient trengte jeg ikke mer enn dette.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media