Akademikerne versus næringslivet?

Korrespondanser
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  13.6. 2002 uttalte tidligere president i Legeforeningen, Hans Petter Aarseth, til Dagens Næringsliv at Norge må tåle industriell nedbygging fordi politikerne ønsker å bygge ut offentlig tjenesteyting (1). Det hele handler om lønnsoppgjøret og konsekvensene for kronekurs, rentenivå og arbeidsplasser.

  Jeg syntes det var litt trist å lese Aarseths uttalelser. Født og oppvokst som jeg er i en av landets mest industritunge regioner – som også bidrar tungt til landets eksportinntekter – har jeg kanskje andre følelser for den konkurranseutsatte næringens betingelser enn en forhenværende president fra hovedstaden. Etter mange år som Oslo-boer er det i hvert fall mitt inntrykk at østlendinger i liten grad har forståelse for at det å skape verdier er noe annet enn det å forvalte dem.

  Aarseths uttalelse får meg til å lure på hva nåværende president og sentralstyre mener om saken. Er det slik at Legeforeningen ser nedbygging av eksportrettet industri som en akseptabel konsekvens av foreningens virksomhet?

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media