Nettsted om allergiske sykdommer hos barn

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Internett gir nye muligheter for forbrukere og fagfolk til å søke og hente den informasjonen de ønsker (1). Informasjon samt opplæring av foreldre og pasienter er helt vesentlig for å kunne mestre og behandle sykdommen selv. Bakgrunnen for www.barneallergi.com er ønsket om å lage et fullservicesenter for allergiske sykdommer hos barn beregnet på småbarnsforeldre og helsepersonell. Eksem hos barn er vanlig, enkelte undersøkelser har antydet en forekomst på 15 % hos sjuåringer. Mangfoldet av informasjon er imidlertid stort, også på dette området. På de eksisterende helsenettstedene på Internett utgjør stoff om allergi kun en liten del, og derfor var ønsket om å dekke alle temaer innen allergi hos barn stort.

  www.barneallergi.comer et faglig uavhengig nettsted med informasjon og praktiske råd om forskjellige typer av allergi hos barn. All informasjon og alle artikler som legges ut på nettet er kvalitetssikret og redigert av barnelege. Omfattende medisinsk litteratur er benyttet i utformingen av faglig stoff. Stoffet er skrevet på lett forståelig og oversiktlig måte. Det lagt opp til praktiske råd om forskjellige allergiske problemer slik at det er lett for foreldrene å følge råd. Følgende emner er belyst på nettsidene: luftveisallergier, hudallergier og matallergier. Det finnes sider om allergivaksinasjon, behandlingsreiser, reisetips, allergilenker og ”spør barnelegen”. Dessuten finnes en egen ungdomsside hvor det legges vekt på bevisstgjøring om sykdommen og hvordan man skal håndtere den selv på best mulig måte. Det redaksjonelle innholdet på nettstedet er ikke knyttet opp til inntekter eller bidrag fra sponsorer eller annonsører. Forbrukere behøver ikke å registrere seg for å bruke denne tjenesten.

  Lansering av nettstedet fant sted i november 2000, og det har vært jevnlige oppdateringer siden lanseringen. Det har vært et tilfredsstillende antall besøkende på nettstedet. Det er delvis støttet med midler fra Legeforeningens kvalitetssikringsfond II og legemiddelfirmaene AstraZeneca og GlaxoSmithKline, primært for å dekke vedlikeholdskostnadene.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media