E-postvarsel om ledige stillinger

Stine Bjerkestrand Nesje Om forfatteren
Artikkel

Alle stillinger som annonseres i Tidsskriftet legges i en søkbar stillingsdatabase på Internett. Dette tilbudet ble fornyet og forbedret i januar 2000 da Tidsskriftet kom i fulltekst på Internett.

Stillingsannonsene er søkbare på stillingskategori, geografi, spesialitet og fast jobb eller vikariat.

Fleksibelt abonnement

Nå er det også mulig for brukere å registrere seg med e-postadresse og opplysninger om ønsket stilling for å bli varslet om nye stillinger på markedet. De samme kriteriene som gjelder for søk i databasen kan brukes til å angi hvilke typer stillinger man vil bli varslet om.

Brukere av tjenesten bestemmer selv hvor lenge de vil abonnere, og kan når som helst gå inn og slette eller oppdatere abonnementet.

E-posten med varsel om stilling kan mottas enten som bilder av annonsene (html-format) eller som en liste med lenker til annonser på nettet (ren tekstformat). Velges html-format, sendes det en e-post per annonse som passer med opplysningene som brukeren har registrert.

Brukere skal være klar over at ikke alle e-postprogrammer eller sikkerhetsrutiner for e-post ved for eksempel sykehus, tillater html-format. I den nye abonnementsordningen er det derfor lagt inn en mulighet til å motta en testmelding i dette formatet før man bestemmer seg for hvordan e-posten skal sendes. Noen vil heller foretrekke å få lister med lenker over alle stillinger som passer med de registrerte ønskene.

Populær stillingsdatabase

Dagen da den nye tjenesten ble lansert, var det over 270 ledige stillinger i basen.

Stillingsannonsene legges ut på nettet i forkant av det nummeret av Tidsskriftet de trykkes i, og er tilgjengelig til søknadsfristen går ut. Ingen andre stillingsbaser i Norge er i nærheten av å ha det samme antall ledige legestillinger.

I dagene rundt hver utgivelse av Tidsskriftet, mens det er flest nye stillinger i basen, utføres det mellom 500 og 600 søk hver dag.

Direkteadressen til Tidsskriftets stillingsdatabase er www.tidsskriftet.no/stilling Det er også mulig å gå inn i basen via Tidsskriftets hovedside www.tidsskriftet.no og Legeforeningens nettsider www.legeforeningen.no Fra åpningssiden klikker man her på lenken Stillinger i den horisontale menyen. For å komme til siden der man tegner abonnement, velges Abonnement på stilling i menyen til venstre på siden.

Anbefalte artikler