Vellykket med bamsesykehus

Stine Bjerkestrand Nesje Om forfatteren
Artikkel

Bamsesykehusdirektør Mathilde Irgens (t.v.) og medisinstudent Liv Høyvoll behandler dukken Rose Marie for sommerfugler i magen og akutt hjertestans. Foto H.P. Fosseng

Medisinstudentene i Oslo åpnet bamsesykehus på Stortorget i forbindelse med årets Helse uten grenser-aksjon. Bamsesykehusdirektør Mathilde Irgens og hennes stab tok imot dukke- og bamsepasienter som ble fulgt av barn fra flere av barnehagene i Oslo. Samtidig var andre medisinstudenter ute i gatene med bøsser for å samle inn penger.

I universitetsbyene var det mange aktiviteter i aksjonsuken, bl.a. etnisk aften i Trondheim, revy i Bergen og standup-show i Oslo. I Tromsø var det vannballongkasting, live jukebox (det kvinnelige helsefagkoret sang av full hals når mynter klirret i bøssen), nakkemassasje og cabaryen Van(n)vittig (cabaret og revy i ett). På landsbasis deltok over 2 000 medisinstudenter.

Det endelige beløpet er ikke klart ennå, men hittil er det samlet inn over 1,6 millioner kroner. Pengene skal gå til et brønnboringsprosjekt ved en klinikk i landsbyen Dan Issa i Niger. Kontonummeret til HUG-aksjonen er 8200 02 44 011.

Anbefalte artikler