Hva leser du for tiden?

Ingrid M. Høie Om forfatteren
Artikkel

Vagn Reinicke, Medisinsk avdeling, Rjukan sykehus

– Jeg har nylig lest Knut Hamsuns Benoni og Rosa . Den er fra en annen tid og Hamsun er jo kontroversiell, men hvor er den bok dog god! utbryter Vagn Reinicke på bløtt dansk.

– Hva liker du best å lese?

– Jeg leser mye skjønnlitteratur og liker best historiske, filosofiske bøker. Kriminalromaner leser jeg aldri. Av nordiske forfattere setter jeg pris på Kerstin Ekman og Göran Tunström, men jeg synes likevel at perspektivet er større hos forfattere utenfor Norden. Alberto Moravia, Heinrich Böll, Günther Grass er store forfattere, etter min mening. Jeg vil også nevne Broen over Drina av Ivo Andric. Den handler om Balkan og dets evige problemer. Før man åpner munnen om situasjonen på Balkan, bør man lese denne for å få en dypere oppfatning av problemene, mener Reinicke.

– Hva betyr lesing for deg?

– Avkobling og at man på en eller annen måte får se hva andre mennesker, fra andre land og andre tider, har tenkt. Lesing gir en større dimensjon av menneskelivet fordi man får sett det fra forskjellige synsvinkler. Når det gjelder faglitteratur, så må man gjennom det hele livet. I vår bransje skjer det hele tiden revolusjonerende nyvinninger, og for å holde seg oppdatert må man faktisk uten opphør fortsette sine studier, sier Vagn Reinicke.

Anbefalte artikler