Hva leser du for tiden?

Anne Ringnes Om forfatteren
Artikkel

Sigurd Høye, medisinstudent, Universitetet i Oslo

– Jeg har en bunke bøker og blader liggende på nattbordet, og humøret avgjør hva jeg napper ut. Øverst ligger Frode Gryttens Bikubesong , en prisbelønt roman som handler om menneskene i en boligblokk i Odda. Nedover i bunken følger Cora Sandels Kranes konditori , men den tror jeg ikke at jeg kommer til å avslutte. Tre i Norge – ved to av dem er derimot ganske morsom. Det er en klassisk reisebeskrivelse fra Norge på slutten av 1800-tallet. Og så Koranen. De tre sistnevnte er resultat av et loppemarkedraid i høst. Dessuten har jeg tidsskriftene Syn og Segn fra Samlaget og Samtiden fra Aschehoug liggende, i tillegg til Tidsskrift for Den norske lægeforening og selvfølgelig siste nummer av Æsculap .

– Hvordan velger du litteratur?

– Det er vel egentlig ganske tilfeldig. Venner låner meg bøker som de anbefaler, jeg gjør noen gode kjøp på loppemarked, og jeg kjøper ny, norsk litteratur. Kjæresten min er litteraturviter, så hun gir meg gode tips. Dessuten prøver jeg å lese bøker om legerollen, blant annet Pesten av Albert Camus og En landsens lege av Franz Kafka.

– Har du noen favorittforfatter?

– Aksel Sandemose har vært min favoritt i mange år, selv om han har skrevet en del kjedelige ting. En flyktning krysser sitt spor og Varulven veier mer enn opp for de dårlige bøkene.

– Hvilken bok ønsker du deg til jul?

– Kanskje en roman av Cecilie Enger, for hennes siste bok, Brødrene Henriksen , var så utrolig bra.

Anbefalte artikler