Norsk Internett-portal for farmasøyter

Hans Petter Fosseng Om forfatteren
Artikkel

Åpningssiden på www.farmarb.com er tredelt. Kolonnen til venstre inneholder en lenkesamling, den midtre kolonnen inneholder nyheter, og den høyre kolonnen gir deg blant annet aktuelle søkemotorer.

Målet er at alle norske farmasøyter skal bruke portalen som utgangspunkt for all faglig Internett-virksomhet. Håvard Røkke ved Fysiologisk institutt ved Universitetet i Bergen er webmaster for den nye siden. Portalen består av flere deler, og er ifølge Røkke bygd opp med tanke på og i henhold til moderne prinsipper for webdesign og funksjonalitet.

Farmasøytens arbeidsbord består i dag blant annet av en lenkesamling, en nyhetsspalte, eksterne søkemotorer og en egen side med oversikt over aktuelle pensum- og fagbøker. Den omfattende lenkesamlingen inneholder mer enn 350 adresser sortert i 25 kategorimenyer. Eksempel på slike kategorier er farmasøytiske og medisinske ressurser, vitenskapelige tidsskrifter, hjemmesider for apotek, grossister og legemiddelindustri, samt aktuelle lover og forskrifter.

Nyhetsspalten er bygd opp med ingresser fra og lenker til reportasjer om legemiddel- og helsepolitikk, medisinske nyheter og annet av interesse for farmasøytisk sektor. De eksterne søkemotorene som Merck Manual, Medline og en interaktiv ordbok, er tilgjengelige direkte fra portalen. Røkke fremhe-

ver også at Farmasøytens arbeidsbord har en egen side med oversikt over aktuelle pensum- og fagbøker. Bøkene kan bestilles direkte fra portalen via Internett-bokhandelen Amazon.

Farmasøytens arbeidsbord finner du på www.farmarb.com

Anbefalte artikler