Nytt nettsted om ernæring og kosthold

Kristin Green Nicolaysen Om forfatteren
Artikkel

Det sier redaktør for nettstedet, Maria Thommessen.

– Internett gir nye muligheter for forbrukere og fagfolk til å søke og hente den informasjonen de ønsker. Mangfoldet av informasjon er imidlertid stort, også innen dette området. På de store helsestedene på Internett utgjør stoff om ernæring og kosthold kun en liten del, og vi ønsker derfor å dekke alle temaer innen ernæring, understreker hun.

www.dinkost.no er et faglig, uavhengig nettsted for ernæringsinformasjon og personlige råd og oppfølging på spørsmål som angår ernæring og kosthold. – All informasjon, artikler og nyheter som legges ut på hjemmesiden er kvalitetssikret av ernæringsfysiologer i redaksjonen eller av medlemmer av fagrådet, sier Thommessen.

Som registrert bruker kan man benytte seg av en gratis spørretjeneste. Også mer omfattende kostråd gis i form av 8–12 ukers oppfølging ved vektreduksjon. Videre har man tilgang til ulike «kalkulatorer» for å teste kostholdet sitt og man kan abonnere på nyheter og oppdateringer.

Foreløpig er konseptet forbrukerrettet, men i løpet av høsten vil nettstedet bygges ut med tanke på rådgivning også overfor helsepersonell. – For eksempel håper vi at leger som ønsker det vil kunne bruke oss som sine ernæringskonsulenter, slik at vi både kan bli en formidler og samarbeidspartner for helsepersonell, sier Maria Thommessen.

Det redaksjonelle innholdet på nettstedet er ikke knyttet opp til inntekter eller bidrag fra sponsorer og annonsører, og følger samme prinsipper som ernæringsfaglige tidsskrifter.

Anbefalte artikler