Notiser

Nina Husom Om forfatteren
Artikkel

Kosmetisk kirurgi skapte Lolo Ferrari

Lolo Ferrari ble funnet død i sitt hjem i Sør-Frankrike i mars. Den 30 år gamle artisten var kjent for å ha verdens største bryster, etter å ha gjennomgått fem plastiske operasjoner av brystene de siste fem årene og ytterligere 20 i ansiktet og på andre deler av kroppen. Etter den siste operasjonen var brystmålet 148 cm, skriver The Guardian 16.3. 2000. Hun kunne verken ligge på magen eller på ryggen.

Det var ektefellen som hadde regien over Ferraris liv og som jaktet på kirurger som var villige til å utføre brystoperasjoner på den stadig mer barmfagre hustruen. Da han omsider fant en som var villig til å utføre den femte operasjonen, valgte kirurgen å fjerne det gamle implantatet og sette inn nye som rommet tre liter silikon hver. Etter denne operasjonen sluttet Lolo Ferrari å reise med fly av frykt for at implantatene skulle eksplodere.Lolo Ferrari som var døpt Eve Valois, ble kåret til Miss Air Bag i 1995. Hun spilte inn en sang som het Airbag Generation, men ble ansett som en høyst middelmådig artist og TV-stjerne. Hun lot seg ofte intervjue om sin ulykkelige barndom og holdt den frem som årsak til sitt tragiske liv og høye pilleforbruk. – Jeg hater livet, men jeg elsker å bli operert på. Jeg elsker bedøvelsen, det å falle inn i et svart hull og vite at noen forandrer meg mens jeg sover, sa hun til en journalist rett før hun døde, angivelig av en overdose medikamenter.

Lik til lepper og bryst

Vev fra døde mennesker brukes stadig oftere innen kosmetisk kirurgi for å gjøre lepper, peniser og bryster større, skriver VG. – Ett eneste lik kan gi produkter verdt en million kroner, sier professor Arthur Caplan ved et universitet i Pennsylvania til The Independent on Sunday. I fjor ble vev fra 20 000 døde amerikanere brukt til å fremstille ulike produkter, hevder avisen. Til tross for at det er forbudt ved lov å selge vev fra døde mennesker, omsettes slike produkter for milliardbeløp i USA. Det finnes kataloger som markedsfører hundrevis av produkter som fremstilles av lik. Caplan råder pasienter som gjennomgår kosmetiske operasjoner til ikke å spørre om hvilke produkter som blir benyttet.

Helseregion Vest på nett

Helseregion Vest har i samarbeid med Institutt for Informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen, engasjert tre studenter som skal utvikle helseregionens Internett-sider som en del av sin hovedoppgave. De tre studentene skal undersøke hvordan publikums innspill påvirker de endelige planene. Nettsidene innbyr nemlig publikum til å komme med innspill på rapporter som er under utarbeiding. Innspillene vil bli drøftet og oppsummeringen vil følge planarbeidet videre. Det er lagt opp til diskusjon i grupper på Internett-sidene og spørreskjemaer for politikere, helsearbeidere og publikum er lagt ut sammen meden rekke delplaner. Ta en titt på: www.hordaland.org/hrvest/

Anbefalte artikler