Synaptisk godfot

Pål Gulbrandsen Om forfatteren
Artikkel

Rolf Gilhuus, allmennlege i Hønefoss, har utgitt en godlynt CD med 14 standardlåter som har fått god anmeldelse i Aftenposten. CD-en er ikke helt ufarlig under bilkjøring, hvis man har for vane å trampe takten med høyrefoten. CD-en har fått tittelen Synapser og er for sikkerhets skyld utstyrt med en skjematisk tegning av en synapse. Om dette er for å understreke vokalisten og pianisten Gilhuus’ profesjon, vites ikke. Men at ensemblets velklingende versjoner av kjente låter som It ain’t necessarily so , I’ve got you under my skin , A foggy day og Moon over Bourbon street skaper rytmiske utladninger i synapser som beveger beina til undertegnede, er i alle fall sikkert.

Gilhuus synger på de fleste av de 14 sporene sammen med Benthe Lie Fjeldheim, og det lyder godt. I tillegg spiller han selv piano på et av sporene. Andre musikere som deltar, er Svein Alfredsen (piano/synth), Tormod Aune (bass/gitar), Fredrik Øie-Jensen (saksofon), Erik Smith og Remi Fagereng (trommer).

Etter omtalen i Aftenposten har etterspørselen vært betydelig. CD-en har allerede solgt mer enn 1500 eksemplarer, ifølge Gilhuus.

Anbefalte artikler