Juvenil korsang

Pål Gulbrandsen Om forfatteren
Artikkel

Medisinstudentkoret i Trondheim med det kuriøse navnet Foetus ex ore har utgitt en CD med tittelen For døve ører . De synger rent og fornøyelig, men man bør nok ha vært medisinstudent for å fatte dybden i utgivelsen.

Høydepunktet er definitivt Ei Allmennmedisinsk Kantate i Seks Satsar komponert av Knut Anders Vestad, der korets medisinske kompetanse kommer tydelig til uttrykk. Satsen Heartsounds gir et viktig korrektiv til undervisningen i bilyder og Hematemese Melena egner seg ypperlig som huskeliste for turnuslegen ved anamneseopptak. Kantatens siste sats Uroge9tal er mer preget av juvenil humor.

Naturligvis må Midt-Norges medisinstudentkor fremføre en Rosenborg-kantate. Det lyder pent, men kanskje litt for velfrisert til å inspirere våre fotballhorder.

Intet kor i Norden kommer utenom Bellmans viser, som Foetus ex ore gjør vel klingende. Versjonen av Wynette & Sherills Stand by your man i arrangement ved Trygve Brøske er flott. For øvrig karakteriseres nummeret Metsämiehen Juomalaulu på omslaget som en mannskororgasme. Her har koret mer å hente før kvinnene løper mann av huse, vil jeg tro.

Alt i alt et meget rentsyngende kor med rikelig medisinsk humor. Humorredaktøren er alarmert. CD-en kan bestilles hos runejoh@stud.ntnu.no .

Anbefalte artikler