Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Margaretha Haugen (f. 1948) er klinisk ernæringsfysiolog, dr.philos., seniorforsker ved Folkehelseinstituttet og medlem av faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi i Vitenskapskomiteen for mattrygghet.
Forfatter har fylt ut ICMJE-skjemaet og oppgir ingen interessekonflikter.
Artikler av Margaretha Haugen
Det er ikke skadelig å spise fisk
- Helle K. Knutsen,
- Anne-Lise Brantsæter,
- Helle M. Meltzer,
- Margaretha Haugen,
- Janneche Utne Skåre,
- Anne-Katrine Lundebye,
- Livar Frøyland,
- Gro-Ingunn Hemre,
- Jan Alexander
23.05.2017:
Stadig er det debatt i mediene om miljøgifter i kosten. For eksempel har det vært reist spørsmål om det anbefalte inntaket av fisk er helseskadelig. Vi mener kunnskapsgrunnlaget snarere tilsier at mange må spise mer fisk – ikke mindre. Fisk er helsefremmende, til tross for at den inneholder...
M. Haugen & J. Alexander svarer:
- Margaretha Haugen,
- Jan Alexander
21.04.2005:
Det kan alltid være interessant å diskutere objektivitet med dem som arbeider på oppdrag for produsent av et preparat. I vår artikkel diskuterte vi effekten av konjugerte linolsyrer (CLA) som et hjelpemiddel ved overvekt (1). Vi skrev at effekten av CLA-supplementering i beste fall kan bedømmes som...
Kan konjugerte linolsyrer i CLA-produkter løse overvektsproblemer?
- Margaretha Haugen,
- Jan Alexander
02.12.2004:
I reklamen for produkter med konjugerte linolsyrer (CLA) blir vi lovet vektreduksjon og en «bedre balanse mellom fett og muskel». Interessen for disse produktene kommer opprinnelig fra Michael Parizas som i 1987 viste at slike fettsyrer fra grillet oksekjøtt hemmet kjemisk indusert mutagenitet og...
Vitamin- og mineraltilskudd – nødvendig for god helse?
- Helle Margrete Meltzer,
- Margaretha Haugen,
- Jan Alexander,
- Jan I. Pedersen
17.06.2004:
Det foregår for tiden en livlig debatt om kosttilskudd. Noen hevder at selv et sunt kosthold inneholder for lite vitaminer og mineraler, og at vi i tillegg kan oppnå ekstra helsegevinst i form av redusert risiko for alvorlige sykdommer, for eksempel hjerte- og karsykdommer, ved å ta store doser...
Blodtypedietten – visjonær vitenskap eller tull?
- Helle Margrete Meltzer,
- Margaretha Haugen,
- Kathrine C. Haavardsholm,
- Kåre Birger Hagen,
- Hans Erik Heier,
- Anne Marie Bakke McKellep,
- Håkon Glørstad,
- Asbjørn Tandberg
30.05.2002:
Interesse for alternative kostholdsretninger kan være religiøst eller filosofisk begrunnet, være motivert ut fra dyre-, ressurs- eller miljøvern, eller ha helsemessige motiver. I dag finnes det en liten flora av ulike dietter, som ”Candida-dietten”, ”Dr. Atkins diett”, ”Fit for life” (”Spis deg glad...