Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Artikler av Liv Elin Torheim
Kvalitetssikrede kostholdsråd
- Erik K. Arnesen,
- Liv Elin Torheim,
- Jøran Hjelmesæth
28.06.2021:
Jensen og Lindseth etterlyser strengere krav til rapporter som begrunner de norske kostholdsrådene om fett med referanse til tre publikasjoner fra Nasjonalt råd for ernæring mellom 2011 og 2021 (1). De hevder at det er umulig for leseren – uavhengig av faglig kompetanse – å vurdere hvorfor de...
A.L. Brantsæter og medarbeidere svarer
- Anne Lise Brantsæter,
- Marianne Hope Abel,
- Tine Helle Margrete Meltzer,
- Lisbeth Dahl,
- Jan Alexander,
- Liv Elin Torheim,
- Sigrun Henjum
11.03.2019:
Kirsten Osty stiller spørsmål om bruk av alger som kilde til jod. I Norge er det økende interesse for bruk av tang og tare (makroalger) som vokser langs kysten og også omsettingen av importerte algeprodukter øker. Dette er ikke uproblematisk. Jodinnholdet i tang og tare kan være svært høyt og...
Er inntaket av jod i befolkningen tilstrekkelig?
- Sigrun Henjum,
- Marianne Hope Abel,
- Helle Margrete Meltzer,
- Lisbeth Dahl,
- Jan Alexander,
- Liv Elin Torheim,
- Anne Lise Brantsæter
28.01.2019:
Tidligere var alvorlig jodmangel utbredt både hos husdyr og mennesker i Norge, spesielt i innlandet hvor struma ble påvist hos opptil 80 % av alle skolebarn (1). Rapporten fra Nasjonalt råd for ernæring i 2016 indikerte at jodmangel igjen kan være utbredt, og presiserte behovet for mer kunnskap om...
Bedre ernæringspraksis – til det beste for pasientene
- Randi J. Tangvik,
- Liv Elin Torheim,
- Christine Henriksen
17.04.2018:
Leger har en viktig rolle i å forebygge og behandle underernæring. Gevinsten for pasientene og for samfunnet kan bli betydelig. Om lag hver tredje pasient eller beboer ved sykehus og sykehjem og hver fjerde mottaker av hjemmetjenester er i ernæringsmessig risiko, dvs. at de er underernærte eller i...