Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Områdedirektør, Psykisk og fysisk helse
Folkehelseinstituttet
Artikler av Knut-Inge Klepp
Psykososiale utfordringer under en pandemi
- Knut-Inge Klepp
23.05.2022:
May Aasebø Hauken, Unni Marie Heltne, red. Pandemi og krisepsykologi Psykososiale utfordringer og støttetiltak. 199 s, ill. Bergen: Fagbokforlaget, 2021. Pris NOK 329 ISBN 978-82-450-3508-7 Forskere med tilknytning til Senter for krisepsykologi ved Universitetet i Bergen står bak denne boken, der...
Ungdom og kriser
- Knut-Inge Klepp
27.09.2021:
Hvilke erfaringer har ungdom gjort seg under koronapandemien? Covid-19-pandemien har synliggjort at smittevern kan ha andre konsekvenser enn bare smitteverneffekten. Mange har løftet fram de sosiale og psykiske belastningene som barn og unge utsettes for. Vi trenger kunnskap om ungdommers liv og...
Samspillet maten og genene
- Knut-Inge Klepp
30.10.2018:
Carsten Carlberg, Stine Marie Ulven, Ferdinand Molnár Nutrigenomics 222 s, tab, ill. Cham: Springer, 2016. Pris EUR 84 ISBN 978-3-319-30413-7 Maten vi spiser påvirker i stor grad genene våre. Kunnskap om samspillet mellom maten, næringsstoffene, deres metabolitter og genene våre, samt hvordan dette...
Kokebok til å bli glad i
- Knut-Inge Klepp
10.12.2013:
Bean, Are Aurstad, Sverre Studentkokeboka 189 s, ill. Oslo: Kom forlag, 2013. Pris NOK 249 ISBN 978-82-93191-13-1 Så er den her – Studentkokeboka – som virkelig henvender seg til målgruppen, men som mange andre – både yngre og eldre enn den typiske studenten – vil ha glede av. God, sunn, rimelig og...
Grundig om ernæringsepidemiologi
- Knut-Inge Klepp
01.10.2013:
Willett, Walter Nutrition epidemiology 3. utg. 529 s, tab, ill. Oxford: Oxford University Press, 2013. Pris GBP 45 ISBN 978-0-19-975403-8 Walter Willett, en av verdens ledende ernæringsforskere, har fått med seg et sterkt lag av kolleger til å oppdatere grunnboken i ernæringsepidemiologi. Den...
Fem om dagen – ti år etter
- Elisabeth Kvaavik,
- Oddrun Samdal,
- Kerstin Trygg,
- Lars Johansson,
- Knut-Inge Klepp
06.09.2007:
Bevisstheten om frukt og grønnsakers betydning for helsen økte betydelig rundt 1990. Flere oversiktsartikler viste at høyt inntak av frukt og grønnsaker kunne minske risikoen for kreft (1, 2). Dette er bekreftet i nyere epidemiologisk forskning som også viser at et høyt inntak av frukt og grønnsaker...
De sunne valgene
- Knut-Inge Klepp
06.05.2004:
De ernæringspolitiske utfordringene krever en bred strategi, for oppgavene kan ikke løses av helsesektoren alene Det er 30 år siden FNs første matvarekonferanse fant sted i Roma. Konferansen ble viktig for utformingen av den norske mat- og ernæringsmeldingen som ble lagt frem for Stortinget i 1975...
Fra hypotese til kostråd – veier, snarveier og blindveier
- Helle Margrete Meltzer,
- Haakon E. Meyer,
- Knut-Inge Klepp
06.05.2004:
I dag er det allment erkjent at et sunt kosthold er nødvendig for normal vekst og utvikling, og at det kan redusere risikoen for mange sykdommer og bidra til raskere heling ved sykdom. Vi vet også svært mye om hvorfor det er slik. Komponenter i kosten har bl.a. betydning for genekspresjonen (1)...