Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Artikler av Inge Andreas Lindseth
H.S. Jensen og I.A. Lindseth svarer
- Hanne Storhaug Jensen,
- Inge Andreas Lindseth
16.08.2021:
Gir redusert inntak av mettet fett på bekostning av flerumettet redusert forekomst av koronare hendelser og død? Dette er det overordnede spørsmålet i vår debattartikkel i Tidsskriftet (1). Kostrådene gir inntrykk av at evidensen er sterk, men i vårt innlegg pekte vi på at konklusjonene ikke stemmer...
Manglende kvalitetssikring av kostholdsrådene
- Hanne Storhaug Jensen,
- Inge Andreas Lindseth
14.05.2021:
Det vitenskapelige grunnlaget for Helsedirektoratets kostråd blir utarbeidet av Nasjonalt råd for ernæring. Vi etterlyser strengere krav til rapporter som begrunner kostholdsrådene. Alle mennesker – også våre fremste eksperter – kan tendere mot å vekte informasjon skjevt. De nyeste norske kostrådene...
Rettelse: Tilsetningsstoffer – er vi føre var?
- Marit Kolby Zinöcker,
- Inge Andreas Lindseth
17.02.2020:
Tidsskr Nor Legeforen 2019; 139. doi: 10.4045/tidsskr.19.0474. I Tidsskriftet nr. 12/2019 på s. 1127 skal det stå: En studie av monolaurin, en forbindelse som kan inngå (i ukjent mengdeforhold) i mono- og diglyserider av fettsyrer (E471), viste endring i tarmfloraen og førte til økt inflammasjon...
Tilsetningsstoffer – er vi føre var?
- Marit Kolby Zinöcker,
- Inge Andreas Lindseth
02.09.2019:
Flere dyrestudier tyder på at enkelte tilsetningsstoffer i bruk i matindustrien kan påvirke metabolisme og immunresponser på en negativ måte. Effekten ser ut til å oppstå via endringer i tarmfloraen. Bruken av slike tilsetningsstoffer innebærer dermed en mulig helserisiko for mennesker...