- 2.
Helsedirektoratet. Kostråd for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer. Oslo: Helsedirektoratet, 2011.
- 6.
Helsedirektoratet. Norske anbefalinger for ernæring og fysisk aktivitet nr. IS-1219/2005. Oslo: Helsedirektoratet, 2005.
- 7.
Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2012. www.matvaretabellen.no (22.4.2013).
- 8.
Mozaffarian D, Stampfer MJ. Removing industrial trans fat from foods. BMJ 2010; 340: c1826.
- 9.
Molin M, Berstad P, Benth JS et al. Effect of different degrees of hydrogenated fish oil on intestinal carcinogenesis in Min/+ mice. Anticancer Res 2013; 33: 477 – 83. [PubMed]
- 10.
Haug A, Müller H. Transfett, mettet fett og risiko for hjerte- og karsykdommer. Tidsskr Nor Lægeforen 2004; 124: 3094. [PubMed]
- 11.
Aladedunye FP. Degradation and nutritional quality changes of oil during frying. J Am Oil Chem Soc 2009; 86: 149 – 56. [CrossRef]
- 12.
Helsedirektoratet. Utviklingen i norsk kosthold 2012. Kortversjon. IS-2036/2013. Oslo: Helsedirektoratet, 2013.
- 13.
Johansson L, Borgejordet A, Pedersen JI. Transfettsyrer i norsk kosthold. Tidsskr Nor Lægeforen 2006; 126: 760 – 3. [PubMed]
- 14.
Drevon CB. Mat og medisin. Oslo: Cappelen Damm, 2012.
- 15.
Stender S, Astrup A, Dyerberg J. A trans European Union difference in the decline in trans fatty acids in popular foods: a market basket investigation. BMJ Open 2012; 2.
- 17.
Helsedirektoratet. Utviklingen i norsk kosthold. Matforsyningsstatistikk. IS-2037/2013. 2013.
- 18.
Helsedirektoratet, Universitetet i Oslo og Mattilsynet. Norkost 3. En landsomfattende kostholdsundersøkelse blant menn og kvinner i Norge i alderen 18 – 70 år, 2010 – 11. IS-2000/2012. Oslo: Helsedirektoratet, 2012.
- 19.
St.meld. nr. 20 (2006 – 2007). Nasjonal strategi for å utjevne sosiale helseforskjeller.
- 20.
Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen (2007 – 2011). www.regjeringen.no/templates/RedaksjonellArtikkel.aspx?id=532171&epslanguage=NO (24.6.2013).
- 21.
Nordisk råd og ministerråd. Island innfører nye regler for transfett. 11.11.2010. www.norden.org/no/aktuelt/nyheter/island-innfoerer-nye-regler-for-transfett/ (14.4.2013).
- 22.
Nordisk råd og ministerråd. Transfett koster 50 000 liv i EU hvert år. 30.1.2008. www.norden.org/no/aktuelt/nyheter/transfett-koster-50-000-liv-i-eu-hvert-aar/ (14.4.2013).
- 23.
Forskrift om deklarasjon av næringsinnhold (næringsdeklarasjonsforskriften). Lovdata FOR 1993-12-21 nr. 1386.
- 24.
Forskrift om merking mv av næringsmidler. FOR 1993-12-21 nr. 1385.
- 25.
Forskrift om frivillig merking av næringsmidler med Nøkkelhullet. Lovdata FOR 2009-06-17 nr. 665.
- 26.
Canadian Agricultural Innovation Research Network (CAIRN). Reducing trans fats consumption in Canada: voluntary/mandatory labeling system or trans fats ban? http://www.ag-innovation.usask.ca/final%20policy%20briefs/GrayMalla_TransFat10.pdf (24.6.2013).
- 27.
Høring. Gjennomføring i norsk rett av matinformasjonsforordningen – utkast til ny forskrift om matinformasjon til forbrukerne (Matinformasjonsforskriften). Oslo: Mattilsynet, 2012.
- 28.
Meld. St. 34 (2012 – 2013). Folkehelsemeldingen. God helse – felles ansvar.
()
This article was published more than 12 months ago and we have therefore closed it for new comments.