Medisinstudier mange steder i verden
– Måtte du starte på førsteåret på nytt da du flyttet til Oslo?
– Ja, men jeg fikk etter hvert godkjent det meste og hoppet opp til semesteret over. Alle utvekslingsmulighetene i Oslo passet meg som liker å møte nye kulturer. Det var topp å ta deler av studiet i Berlin, Heidelberg og i Buenos Aires. Jeg liker å kunne snakke med folk på deres eget morsmål, så jeg ble habil på både tysk og spansk. Men da jeg på tysk skulle gjennomføre en samtale med en suicidal pasient under psykiatrieksamen, ble det litt vel vanskelig.
Selvportrett: Lars Christian Moen
– Ja, det høres komplisert ut?
– Det var det, men på en eller annen måte kom jeg meg gjennom det også. Storesøsteren min har vært en viktig rollemodell. Hun er en omsorgsfull person som har lært meg å vurdere en prestasjon ut fra hvilke forutsetninger man har for å klare det.
Nå ble det urbane livet viktigst. Du vet, jeg er jo egentlig ikke en friluftsmann
Lars ønsket å være i nærheten av Oslo gjennom turnustjenesten. Søknaden ble skrevet i diktform. Det gjorde en forskjell. Han ble invitert på mange intervjuer, men lista lå høyt når han hadde gått så offensivt ut. Den kreative måten å søke jobb på ble alltid et tema når han møtte noen som kunne bli hans fremtidige arbeidsgiver.
– Det var ikke alltid like lett å matche diktet. Tunga kunne slå knute på seg.
– Var det en slik situasjon du tegnet på et av innleggene dine på Instagram?
– Ja, delvis. Hun som sitter i bakgrunnen, er overlegen som intervjuet meg til en sommerjobb som legevikar i psykiatri. Bildet representerer følelsen av hvor vanskelig valg kan være både før, under og etter en jobbsøknadsprosess.
Kommentaren «Valgets kvaler» som står under bildet på Instagram, er skrevet på norsk, tysk og spansk. Utvekslinger og idealistisk arbeid i studietida har resultert i et stort nettverk.