G. Hasle svarer

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jeg har fått en presisering fra Legemiddelverket: De har gått inn i de syv meldingene om dødsfall etter vaksinering fra 2011 til 2020, og de fant at ingen av dem kunne tilskrives en anafylaktisk reaksjon (personlig kommunikasjon, Eivind Brenna, Legemiddelverket). Dette understreker hvor lite dette problemet faktisk er.

  Jeg skjønner godt at én standard observasjonstid kan forenkle arbeidet for vaksinatører, for eksempel i forbindelse med implementering av barnevaksinasjonsprogrammet i skoler. I andre sammenhenger, som på mitt arbeidssted, tar det bare noen sekunder å slå fast om pasienten har skrevet på registreringsskjemaet at de har allergi, astma, eksem eller elveblest, og dermed må vente i 20 minutter etter vaksineringen, eller om det ikke foreligger noen ekstra risiko, slik at de kan få gå etter ti minutter, og dermed rekke et møte, skolen eller en snart utgått parkering.

  Jeg er glad for at FHI bekrefter at vaksinatører står fritt til å praktisere kortere observasjonstid enn 20 minutter dersom de vurderer at dette er trygt (1).

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media