Erling Petter Saltvedt

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Erling Petter Saltvedt ble født på Kolvereid i 1932 og døde 10. januar etter kort tids sykdom, 90 år gammel. Han gikk på videregående skole i Orkdal og studerte medisin i Bonn til 1964. Turnustjenesten hadde han på sykehuset i Tønsberg i 1965, der han arbeidet videre til 1972. Senere var han noen år på Ullevål sykehus og tok den medisinske doktorgraden. Han skrev også en rekke fagartikler.

  Sykehuset i Vestfold ble valgt bevisst fremfor akademisk karriere. Fra 1976 ledet han nyreseksjonen og var avdelingssjef på medisinsk avdeling. Erling jobbet videre i deltid til han var 85 år!

  Han var en pioner og bauta innen sitt fagfelt. Som en av de første i landet innførte han livreddende dialysebehandling. Han ledet også nyremedisinsk forening i perioden 1989–96. Den påtroppende formannen skrev da om Erling: «Hans engasjement, empati og alltid positive holdninger er enestående. Hans utholdenhet i samvær er også unik, nærmest uforenlig med alminnelig aksepterte biologiske prinsipper.»

  Erling var alltid i godt humør, med glimt i øyet og gode kommentarer. Alt dette gjorde det umulig å ikke elske den mannen! Vi har hatt så mange fine stunder, både faglige og mer uformelle med venner og familie. Døra var alltid åpen hos Erling og Mia, som gikk bort for et par år siden.

  Erling var i utrolig god form både fysisk, psykisk og sosialt. Han framsto som mye yngre enn han var og hadde aldri tidligere vært alvorlig syk. Han fulgte med i samfunnet og hadde mange interesser. Han var «sportsgal» og fulgte med på de fleste idretter, med fotball og ski som favoritter. Denne galskapen delte han med sine venner i klubben Dreamteam. Vennene var særs viktige for Erling. Men viktigst var familien. Det la han aldri skjul på. Vi har utrolig mange gode minner om Erling som vi vil ta godt vare på.

  På vegne av oss alle med familier.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media