()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

   Nevropodden

  Utgiver: Oslo universitetssykehus

  Nevropodden er produsert av to LIS-leger i nevrologi og en overlege med doktorgrad ved Nevrologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus. Målgruppen er LIS-leger i nevrologi. Men det betyr ikke at podkasten ikke er nyttig for andre som vil lære mer nevrologi eller friske opp kunnskap fra studietiden. Podkasten skal bidra til faglig oversikt for leger i utdanning, og den fungerer også som en plattform der man kan stille spørsmål og diskuterer faglige og kliniske usikkerheter som dukker opp på veien mot å bli spesialist i nevrologi.

  Foreløpig finnes rundt 20 episoder med varighet på 20–35 minutter. Innholdsmessig blir du tatt gjennom sentrale deler av nevrologifaget. Her kan du lære om alt fra Parkinsons sykdom, epilepsi og sjeldenheter som kan dukke opp på et universitetssykehus, til nevrologiens historie og hvordan norsk nevrologi ble til. En ting jeg liker godt med Nevropodden er at de har egne episoder om sentrale nevrologiske fenomener som tremor, ataksi og dystoni der de forklarer hvordan man klinisk kan skille ulike varianter av disse. Det bidrar til å styrke kliniske ferdigheter. Gjennom Nevropodden har jeg fått smarte tips jeg selv kan anvende i klinisk arbeid, for eksempel hvordan man kan dele inn nevrologiske symptomer i fire kategorier og bruke akronymet MIDNIGHTTA for å komme nærmere etiologien til en nevrologisk problemstilling.

  Dette er en fagfokusert podkast som krever en viss konsentrasjon når man lytter, men stoffet er pedagogisk lagt fram. Jeg ser for meg at dette er perfekt for LIS-leger i nevrologi. I hvert fall er den ypperlig for LIS1-leger som møter nevrologiske pasienter i akuttmottaket, og for medisinstudenter som har lest øynene tørre og har behov for kunnskapsinnhenting på andre måter. Nevropodden er, så vidt jeg vet, den eneste nevrologifaglige podkasten på norsk, noe som gjør den ganske unik.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media