Nyttig for alle som jobber med syke barn

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Pediatripodden

  Utgiver: Ouspodcast

  Pediatripodden er en barnemedisinsk podkast der to leger i spesialisering i barnesykdommer ved Oslo universitetssykehus presenterer og drøfter sentrale pediatriske problemstillinger sammen med overleger og andre kvalifiserte fagpersoner innen diverse barnemedisinske spesialiteter og fagområder. Tanken bak er at dette skal være et læringsverktøy der man stiller de spørsmålene mange lurer på, og tematikken er i utgangspunktet knyttet opp mot læringsmål og felles kompetansemål for spesialisering i pediatri.

  Når dette er sagt, er Pediatripodden lærerik og nyttig for absolutt alle leger som jobber med barn, være seg fastleger, legevaktleger, helsestasjonsleger, samt annet helsepersonell og studenter innenfor medisin og andre helsefag. Den tar deg gjennom viktige problemstillinger du kan møte på vakt eller i løpet av arbeidsdagen, og den egner seg fint til faglig repetisjon eller som et supplement til kunnskapen for dem som leser til eksamen.

  Foreløpig er det 40 episoder med varighet 5–50 minutter, men de fleste er på rundt 20–30 minutter. Dette er en faglig podkast som innholdsmessig varierer fra å være en samtale rundt diverse barnemedisinske tilstander til å presentere større temaer som er viktig å kjenne til. Her kan man lære mye nyttig, alt fra vurdering av et akutt sykt barn til håndtering av obstipasjon og importfeber. Det finnes også episoder om for eksempel pleiepenger, vekstkurver og korrekt administrasjon av legemidler som de fleste leger som arbeider med barn, bør ha kjennskap til.

  Å lytte til pediatripodden er lærerikt og engasjerende. Det presenteres temaer på et høyt faglig nivå, uten at det oppleves tungt. Undertegnede opplever podkasten som et godt læringsverktøy i en travel hverdag, og den gir en god oversikt over hvert tema som tas opp.

  Episodene er passe lange og egner seg godt på øret til og fra jobben eller på joggetur. Fordelen med podkast som kilde til læring er at den kun er et tastetrykk unna, og du kan høre på den når det passer din timeplan.

  Denne podkasten har høy undervisningsverdi, og du lærer mye viktig på kort tid. Jeg vil derfor varmt anbefale den og tror den vil oppleves som nyttig.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media