Berit Holten

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vår gode venn Berit Holten døde på Diakonhjemmet 23. januar 2022.

  Vi studerte medisin i Oslo sammen med Berit. Hun ble spesialist i allmennmedisin og jobbet og bodde 25 år på Holmlia, deretter noen år på Frogner i Oslo. Flere av oss har nære som har hatt Berit som fastlege. Hun var dyktig, behagelig og høyt verdsatt av pasientene sine.

  Berit var drivkraften for at rundt 15 av oss fra kullet har møttes en helg i juni hvert år i over 35 år. Hun samlet oss. Det har vært helt vesentlig for å ivareta og utvikle nære og gode vennskap. De første årene var vi i svært så festlige lag på ulike pensjonater, deretter har vi hatt gleden av å være sammen på nydelige Larkollen. Vi har spist reker, drukket hvitvin, pratet, ledd, grått litt og sunget gamle sanger om igjen. Og om igjen, år etter år. Berits omsorg, ordenssans, utholdenhet og sjenerøsitet har vært avgjørende for samholdet alle disse årene. Vi er Berit stor takk skyldig!

  Berit var modig og glad i livet. Sammen med Henning, Jonas, resten av familien og venner lot hun ikke sykdommen dominere, men levde livet fullt ut til det siste: motorsykkelturer i Norge og Spania, hytta på fjellet, huset på Holten, multer og sopp i skog og mark, estetiske og kulinariske utskeielser og stille stunder med tid til strikking, litteratur og ettertanke.

  Berit hadde livskraft og evne til å prioritere det viktige her i livet. Det blir tydelig i det hun skrev til oss noen uker før hun døde: «Nå er jo flere av dere blitt pensjonister. Jeg håper den situasjonen vi er i nå, roer seg, så alle kan nyte tilværelsen i et friere liv. Og at dere holder dere friske og glade! Jeg har selv blitt ganske flink til å nyte gode dager. Og tenker at jeg da har levd litt lenger!»

  På vegne av Larkollen-venner.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media