Første Nordlandsuke med hybridkurs

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Vi ønsker å tilby relevante og spennende kurs av god kvalitet. Deltakerne skal føle at de har fått noe de kan bruke i praksis, samt et bedre nettverk.

  KURSKOMITÉLEDER: Det er spennende å høste erfaringer med nye kursmodeller som hybrid kurs B, sier kurskomiteleder Barbara…
  KURSKOMITÉLEDER: Det er spennende å høste erfaringer med nye kursmodeller som hybrid kurs B, sier kurskomiteleder Barbara Baumgarten-Austrheim. Foto: Ellen Juul Andersen.

  Dette er kort fortalt hva Nordland legeforening ønsker å oppnå med nyskapningen Nordlandsuka, som fant sted i september i Bodø. Det forteller leder i kurskomiteen, Barbara Baumgarten-Austrheim.

  – Uka skal gi et godt tilbud til våre leger i Nordland og samtidig vise fram landsdelen for leger fra resten av landet. Det er ikke bare mørketid her, men gode, levelige forhold. Det fins byer, fin natur og veldig godt samhold, sier Baumgarten-Austrheim med et smil.

  Gjør det lettere å delta

  Gjør det lettere å delta

  Ikke alle leger kan innpasse kursfravær i en travel hverdag. For denne gruppen er hybridkurs velegnet. Det gir muligheter for noen av deltakerne å delta digitalt hjemmefra, mens andre er fysisk til stede.

  Nordland legeforening satset på nettkurs for noen år siden. Da pandemien stengte ned landet, henvendte kurskomiteen seg til spesialitetskomiteen som svarte med å ønske seg fire digitale grunnkurs før sommeren.

  – Vi kastet vi oss rundt og bestemte oss for å ta utfordringen. Mye takket være at vi har Ole Kristian Losvik med på laget vårt. Han er lege med stor interesse for teknologiske løsninger, og er mannen bak nettkursene og et velfungerende kurssystem. Sistnevnte er vi helt avhengige av for å greie alt det vi holder på med nå. Fire grunnkurs digitalt over fire uker i juni i fjor bød på en bratt læringskurve, men også gode tilbakemeldinger fra deltakerne, sier Baumgarten-Austrheim.

  Fortsetter med hybridkurs

  Fortsetter med hybridkurs

  Lederen av kurskomiteen forteller at det i evalueringene kom klart fram at en del leger har behov for å kunne ta kursene hjemmefra.

  – Nå som vi ser slutten på pandemien, tar vi med oss det vi har lært og har nå arrangert grunnkurs B som hybridkurs med 53 deltakere i salen og 35 digitalt. Vi har med oss en tekniker som filmer og passer på lyd. Samtidig jobber vi med å finne bedre løsninger for spørsmål fra chat og sal.

  Kurskomiteen ønsker å fortsette med enkelte nettbaserte kurs, fordi de rett og slett egner seg bedre på nett.

  – Vi hadde et emnekurs i hodepine i fjor med toppkvalifiserte forelesere som bød på mye matnyttig kunnskap til allmennlegene som deltok. Ved et fysisk kurs ville vi aldri hatt anledning til å samle så mange godt kvalifisert forelesere på et todagers kurs i Bodø. Vi tror både hybridkurs og heldigitale kurs er kommet for å bli. Men for veldig mange har det også vært godt å endelig samles fysisk igjen, påpeker Baumgarten-Austrheim.

  Svolvær neste

  Svolvær neste

  Neste Nordlandsuke er i Svolvær i april 2022. Her blir det to grunnkurs, et samfunnsmedisinsk kurs og flere interessante emnekurs.

  – Vi vil også bygge inn aktiviteter som gjør at man blir kjent med Lofoten. Det vil gi deltakerne opplevelser og samtidig bidra positivt til inkludering og nettverksbygging. Kurskomiteen ønsker å skape møteplasser for leger på tvers av generasjoner og arbeidssted, noe som også speiles i kurskomiteen som nylig ble valgt. Og så håper vi å ha med oss ny helseminister til Svolvær, avslutter Barbara Baumgarten-Austrheim.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media