Legeforeningen støtter Riksrevisjonens IT-kritikk

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Riksrevisjonen la i juni frem sine undersøkelser av «Én innbygger – én journal». De er kritiske til helsemyndighetenes styring og kontroll av IT-satsingen.

  – Vi er fornøyde med at Riksrevisjonen har grepet tak i det vi over mange år har påpekt som problematisk. Det har vært for lite oppmerksomhet på det godt kjente kunnskapsgrunnlaget for virksom e-helse-utvikling. I tillegg har det vært en utstrakt bruk av konsulentselskaper fremfor å bygge opp egen kompetanse, oppsummerer Anne-Karin Rime, visepresident i Legeforeningen.

  Riksrevisjonen bruker kritikknivåene «alvorlig» og «sterkt kritikkverdig» i sin rapport om «Én innbygger – én journal» og konsulentbruken i Direktoratet for e-helse.

  – For å få en positiv utvikling er Riksrevisjonen tydelig på at man må lytte til helsetjenestens behov og dele opp prosjekter for å senke risiko. Ved å løse de utfordringene legene opplever, steg for steg, vil man kunne etablere en bedre helsetjeneste for pasientene, forklarer Rime, og legger til:

  – All erfaring tilsier at de gode løsningene kommer når helsepersonell og leverandører samarbeider tett om utviklingen. Vi er glade for at Riksrevisjonen fremhever nettopp dette.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media