SKIL sikret fast finansiering

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Under Norsk forening for allmennmedisins årsmøte, ble det klart at SKIL er sikret en stabil og forutsigbar finansiering med øremerket tilskudd på neste års statsbudsjett.

  KVALITETSSENTER: Fra den spede oppstarten og frem til i dag, har SKIL vokst i hurtig tempo. Her representert i januar 2020…
  KVALITETSSENTER: Fra den spede oppstarten og frem til i dag, har SKIL vokst i hurtig tempo. Her representert i januar 2020 ved markedsansvarlig Alvilde Gether (fra venstre), daglig leder Nicolas Øyane og webutvikler Morten Pedersen. Foto: Vilde Baugstø.

  Senter for kvalitet i legekontor (SKIL) ble vedtatt etablert av Legeforeningens sentralstyre i 2013. Senteret skal støtte og veilede praksisnær kvalitetsutbygging i legekontor, gjennom tverrfaglige nettverk og kollegagrupper. Å delta på kurs via SKIL, gir også poeng i videre- og etterutdannelsen for spesialister i allmennmedisin.

  Mer synlige

  Mer synlige

  SKIL er et ikke-kommersielt aksjeselskap eid av Allmennlegeforeningen, Legeforeningen, Norsk samfunnsmedisinsk forening, praktiserende spesialisters landsforening og Norsk forening for allmennmedisin (Nfa), og driftes i dag med prosjektmidler etter søknader. Senteret har hovedkontor i Bergen, og samfunns- og allmennmedisiner Nicolas Øyane er daglig leder.

  – Dette betyr at SKIL ikke trenger å være prosjektstyrt slik som i dag, men kan fortsette å utvikle seg som et nasjonalt kvalitetssenter for allmennmedisin, sier leder i Norsk forening for allmennmedisin, Marte Kvittum Tangen.

  Hun legger til:

  – SKIL har opparbeidet en imponerende kunnskap om kvalitetsarbeid og når ut til mange allmennleger. SKIL har blitt stadig mer synlige, og mange har blitt imponert over kunnskapen, metoden, kvaliteten og resultatene SKIL leverer.

  Langsiktig mål

  Langsiktig mål

  Også Nils Kristian Klev, leder i Allmennlegeforeningen, er glad for nyheten.

  – Dette har vært et langsiktig mål, og det er derfor svært gledelig at en nå får en sikker videre finansiering av SKIL som ivaretar all opparbeidet kompetanse slik at den kan utnyttes videre. SKIL har ikke minst under pandemien vist hvordan de svært raskt evner å ta frem nye nyttige løsninger som bidrar til bedre kvalitet i tjenesten.

  Gladsak

  Gladsak

  Geir Riise, generalsekretær i Legeforeningen, understreker at forutsigbar finansiering av SKIL er en stor gladsak.

  – For Legeforeningen har det hele tiden vært viktig å få på plass et nasjonalt allmennmedisinsk kvalitetssenter. Det er all grunn til å gratulere alle som har stått målrettet på og gjort en stor innsats, avslutter han.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media