Inviterer til allmennmedisinsk våruke

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Grunnet smittesituasjonen blir også årets utgave av Våruka gjennomført på digitalt vis. Våruka finner sted fra 26. til 30 april.

  ØNSKER VELKOMMEN: Marte Kvittum Tangen i NFA og Nils Kristian Klev i AF. Bildet er tatt under Våruka i 2019. Foto: Vilde…
  ØNSKER VELKOMMEN: Marte Kvittum Tangen i NFA og Nils Kristian Klev i AF. Bildet er tatt under Våruka i 2019. Foto: Vilde Baugstø

  Pandemien legger store begrensninger på hvilke arrangement som kan gjennomføres. Den allmennmedisinske Våruka er noe nedskalert, men det vil blant annet arrangeres grunnkurs A og D, kurs i helsepolitikk og avholdes årsmøter med tilhørende valg av nye styrer i Allmennlegeforeningen (AF) og Norsk forening for allmennmedisin (NFA).

  – Selv om vi selvfølgelig skulle ønske vi kunne treffes fysisk, gleder vi oss til å møte alle som skal delta. Våruka er fortsatt en viktig arena for faglig og sosialt utbytte og hvor en kan få diskutert fag og helsepolitikk med gode kolleger, sier AF-leder, Nils Kristian Klev.

  Paneldebatt

  Paneldebatt

  Også i år er det duket for helsepolitisk debatt under AFs landsrådsmøte. Paneldeltakerne skal diskutere regjeringens handlingsplan for allmennlegetjenesten. Påtroppende Frp-leder Sylvi Listhaug, Ingvild Kjerkol fra Ap, Kjersti Toppe fra Senterpartiet og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet for Høyre, Maria Jahrmann Bjerke, er på plass for å gjøre opp status ett år etter at handlingsplanen ble presentert.

  En viktig del av Våruka er kurstilbudet som gir muligheten for faglig påfyll.

  – NFA har i år valgt å prioritere grunnkurs for allmennleger i spesialiserin (ALIS). Det er viktig for oss å bidra til at det blir minst mulig forsinkelse i spesialiseringsløpene. Det har vært avholdt få emnekurs og grunnkurs det siste året, og vi håper alle vil strømme til fysiske kurs når dette er mulig igjen, sier Marte Kvittum Tangen, leder i NFA.

  Nyttige diskusjoner

  Nyttige diskusjoner

  På NFA sitt årsmøte blir det også debatt om «Videokonsultasjon – erfaringer gjennom en pandemi» med spennende innledere og god mulighet til å kaste seg frempå med spørsmål, innspill og betraktninger.

  Både Klev og Tangen ser fram til nyttige faglige diskusjoner om fastlegeordningen, legevakt og digitalisering, og ikke minst, valg av nye styrer.

  – Vi ønsker dermed alle våre deltakere velkommen til Våruka, så regner vi med at vi neste år igjen kan ha en våruke med myldrende liv og mye sosialt samvær.

  Les mer om hva som er på programmet i årets utgave av Våruka på AFs og NFAs nettsider.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media