Deidi Ann Strickland Bergestuen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Det var med stor sorg vi mottok beskjed om at vår gode kollega og venn Deidi gikk bort 14. juli 2020. Deidi ble født i 1968 i Texas og studerte medisin ved UT Southwestern i Dallas. Hun møtte sin mann, Trond, på språkskole i Santiago de Compostela i 1989. De fikk to døtre: Silje i 1999 og Hannah i 2002. I 2001 flyttet familien til Norge.

  I over 10 år var Deidi en viktig del av kollegiet ved Seksjon for fordøyelsessykdommer på Rikshospitalet. Hun jobbet som LIS-lege og ph.d.-student, og i 2010 disputerte hun med arbeidet Studies on the Epidemiology and Fibrotic Complications of Small Intestinal Neuroendocrine Tumors.

  Vi lærte henne å kjenne som en svært engasjert, kunnskapsrik, nøyaktig og arbeidsom kollega. Alt hun gjorde var av ypperste kvalitet. Hun elsket sitt yrke og utgjorde en forskjell i sitt engasjement og varme omtanke overfor pasientene. Hun delte villig ut sitt personlige telefonnummer til pasienter som trengte ekstra oppfølging og var alltid vennlig, blid og høflig, og en glede å jobbe sammen med. Mange av oss var også på besøk i hennes hyggelige hjem i Asker eller traff familien i andre sosiale sammenhenger. Disse møtene var alltid fylt av latter og glede.

  Det var et stort sjokk for oss alle da Deidi i førjulstiden i 2011 fikk påvist lungekreft med spredning. Vi fryktet at hun hadde svært begrenset tid igjen å leve. Kort tid etter diagnosen valgte familien å flytte tilbake til USA for å kunne tilbringe tid med Deidis familie. Vi har alle gledet oss over at hun har fått lagt så mange gode år til livet takket være nye behandlinger som hadde meget god effekt. Dette gjorde henne i stand til å tilbringe tid sammen med sine nærmeste, og ikke minst å kunne følge sine døtre inn i voksenlivet. Det gav henne også muligheten til å jobbe videre som lege.

  Familien har hele veien vært svært åpen og inkluderende i møte med Deidis sykdom, det har vi satt stor pris på. Deidi var kristen og fant mot, styrke og trøst i Gud. Hun og familien reiste til Norge årlig etter at hun ble syk, og hun besøkte da venner og kolleger.

  Vi bærer med oss bare gode minner om Deidi, og husker henne med glede og takknemlighet.

  Våre varme tanker går til Trond, Silje og Hannah.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media