Lønnsoppgjøret utsettes til høsten

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Oppgjøret i privat sektor har blitt utsatt på grunn av koronaviruset. Det betyr at også oppgjørene i offentlig sektor utsettes.

  Forhandlingene mellom Norsk Industri og Fellesforbundet, frontfaget, blir utsatt til august. Partene satte seg ned rundt forhandlingsbordet, men besluttet å utsette i lys av situasjonen Norge nå står i.

  I samråd med alle hovedorganisasjoner har riksmegler Mats Wilhelm Ruland besluttet å utsette samtlige av vårens forhandlinger til høsten. Frontfagsforhandlingene setter rammene for oppgjørene i offentlig sektor, og det betyr at forhandlingene i stat, kommune og helsesektoren også utsettes.

  – Koronaviruset har satt samfunnet i en ekstraordinær situasjon, og vi støtter fullt ut avgjørelsen som er tatt. Å hindre smitte er jobb nummer én nå, og forutsetningene for å gjennomføre normale forhandlinger er rett og slett ikke til stede, sier Kari Sollien, leder i Akademikerne.

  Etter planen skulle forhandlingene i offentlig sektor starte opp i begynnelsen av april. Nye oppstartsdatoer vil avtales mellom partene. Inntil videre vil dagens avtaler videreføres.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media