KS anbefaler praksiskompensasjon til leger i karantene

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Kommunenes Sentralforbund (KS) har gått ut med en anbefaling til alle sine medlemskommuner om at fastleger i karantene og isolasjon gis en inntektskompensasjon lik Allmennlegeforeningen sin praksiskompensasjon.

  REPRESENTERER FASTLEGENE: Leder i Allmennlegeforeningen, Nils Kristian Klev og leder i Norsk forening for allmennmedisin,…
  REPRESENTERER FASTLEGENE: Leder i Allmennlegeforeningen, Nils Kristian Klev og leder i Norsk forening for allmennmedisin, Marte Kvittum Tangen. Foto: Knut E. Braaten/Legeforeningen

  Dette gjelder næringsdrivende fastleger som må i karantene eller isolasjon som følge av legearbeid utført for kommunen. Denne satsen utbetales per virkedag legen er forhindret fra å utføre sitt virke i sin kurative praksis. Kompensasjonen bør utbetales i inntil 16 dager fra karantenen eller isolasjonen ble innført.

  – Fastlegene har vist stor vilje til å stille opp i denne ekstraordinære situasjonen. Det er gledelig at KS ser samme behovet som oss for en slik garanti, sier leder i Allmennlegeforeningen, Nils Kristian Klev.

  Norsk forening for allmennmedisin og Allmennlegeforeningen har også opprettet en innsatsgruppe for koronaviruset. Er du allmennlege og har spørsmål, kan disse sendes til covid-allmennleger@legeforeningen.no.

  Den varslede kompensasjonsordningen vil også gjelde for avtalespesialister som havner i karantene. Detaljene er per 20. mars ennå ikke kjent.

  Legeforeningen er i løpende dialog med helsemyndigheter, arbeidsgivere og andre relevante aktører. Situasjonen med koronavirusets spredning utvikler seg hele tiden, bildet kan se annerledes ut fra datoen sakene i denne utgaven av Tidsskriftet går i trykken (25. mars).På legeforening.no finner du til enhver tid oppdatert informasjon, samt oppdaterte spørsmål og svar.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media