Ønsker delegatene velkommen til landsstyremøte

Vilde Baugstø Om forfatteren
Artikkel

Soria Moria står igjen klar til å ta imot landsstyret når delegatene samles til det årlige møtet 26. – 28. mai.

LANDSSTYREMØTE: President i Legeforeningen, Marit Hermansen, ønsker velkommen til landsstyremøte 2020. Her fra 2018 på Soria Moria. Foto: Thomas B. Eckhoff/Legeforeningen

Foreningens storstue på taket av Oslo, er en fin ramme for landsstyremøtene når Legeforeningen ikke gjester lokalforeningene.

– Legeforeningen har store forventninger til disse tre dagene. Landsstyremøtet er vårt høyeste organ og en naturlig plass for politikkutvikling, diskusjoner og ny kunnskap. Delegatene som entrer møtesalen er godt forberedt, med vilje og ønske om å være med på å peke retning for Legeforeningen, sier president Marit Hermansen.

Rikholdig agenda

Det blir i år som alle år en rikholdig agenda. Når møtet settes vil delegatene kjenne igjen de vanlige – og nødvendige – faste innslagene om lover, årsmelding og økonomi. Men sentralstyrets satsingsområder vil også prege agendaen. Det er planlagt debatter om fastlegeordningen, tillitsvalgtsatsingen og hverdagen til alle leger.

Helseministeren gjester landsstyret allerede første dagen. På det tidspunktet har regjeringen levert sin handlingsplan for fastlegeordningen, som vil være det naturlige temaet for debatten. Legeforeningen har ambisjoner om å lage en god debatt med temperatur og vidd.

Sosial ramme

Landsstyremøtet er åpent for alle, og sentralstyret og sekretariatet legger seg i selen for å lage en engasjerende møteplass. Det legges vekt på å skape en god sosial ramme med hyggelige måltider, kulturelle innslag og sosiale arrangementer.

– Jeg gleder meg til å ønske landsstyret, kolleger, sekretariatet og alle våre gjester hjertelig velkommen til Soria Moria og årets landsstyremøte, avslutter Marit Hermansen.

Anbefalte artikler