Samlet på faghelg i Budapest

Vilde Baugstø Om forfatteren
Artikkel

Over 400 norske medisinstudenter fra hele Europa deltok på 34 forskjellige kurs da Norsk medisinstudentforening arrangerte tidenes største faghelg.

KURS: Medisinstudentene kunne melde seg på 34 forskjellige kurs. Her fra kurs i ultralyd. Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim.

Nylig arrangerte Norsk medisinstudentforening (Nmf) den største faghelgen for medisinstudenter noensinne. Over 400 medisinstudenter fra en rekke studiebyer i Europa og Norge var samlet i Budapest over tre dager for å delta på faghelgen, som hadde et variert kursprogram.

– Faghelgen gikk over all forventning. Med instruktører var vi nesten 500 mennesker totalt. Deltakerne kom fra hele Europa, samt en gruppe fra Oslo og Bergen. Dette var med andre ord et veldig samlende arrangement for Nmf Utland og Nmf Sentralt, sier Anders Christoffersen, leder for faghelgen.

Stor interesse

Christoffersen studerer medisin på femte året i Pécs, Ungarn, og er utdannet sykepleier. Han har tidligere arrangert flere, mindre kurs for sine medstudenter. Da uten noe form for økonomisk støtte.

– Derfor var det ekstra hyggelig med støtte både fra Nmf Utland, Nmf Sentralt og Legeforeningen da vi skulle arrangere denne større faghelgen, sier han.

På forhånd var interessen for faghelgen stor blant studentene. De første billettslippene ble utsolgt på under ett minutt. Kursene studentene kunne melde seg på var eksempelvis klinisk farmakologi, fødsel, gipsekurs, akuttmedisin og praktisk psykiatri. Totalt var det satt opp 34 forskjellige kurs.

– De mest populære kursene var luftveishåndtering, der anestesisykepleiere og -leger var instruktører, samt bedside ultralyd. Også simuleringskursene vi hadde var populære, sier Christoffersen.

Glad for teamarbeid

Instruktørene under faghelgen, som alle stilte opp frivillig, hadde flere forskjellige fagfelt: De var blant annet sykepleiere, bioingeniører, farmasøyter, LIS-leger og overleger. Dette trekker Christoffersen frem som ekstra verdifullt for utenlandsstudentene.

– Teamarbeid-tankegangen er ikke utbredt i Øst-Europa, her jobber medisinstudentene mye mer isolert fra andre yrkesgrupper enn i Norge. Derfor er det ekstra gøy og relevant for studentene å se hvordan man jobber i Norge, spesielt innen akuttmedisin, sier han og legger til:

– Vi er også stolte av at vi i løpet av faghelgen har utdannet 20 nye kursinstruktører i Nmf. Dette er studenter fra ulike studiebyer i Europa, og det betyr at vi får spredt kompetansen. Da kan de igjen holde lavterskel-kurs i sine studiebyer.

Christoffersen håper noen vil videreføre faghelgen neste år.

– Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger underveis og i etterkant av arrangementet. Det er ikke tvil om at dette er noe Nmf og Legeforeningen bør satse videre på, avslutter han.

Anbefalte artikler