()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Byggekontrakten er signert, og i august rykker håndverkere inn i Legenes hus.

  KONTRAKTEN SIGNERES: Geir Riise, generalsekretær i Legeforeningen, Hans Kristian Bakke (SOP), Stian Råmunddal, Seltor og…
  KONTRAKTEN SIGNERES: Geir Riise, generalsekretær i Legeforeningen, Hans Kristian Bakke (SOP), Stian Råmunddal, Seltor og senior prosjektleder Kjersti N. Gudmundsen i Aase Prosjekt. Foto: Lisbet T. Kongsvik

  Hans Kristian Bakke i Sykehjelps- og pensjonsordningen for leger (SOP) og konsernleder Stian Råmunddal i Seltor Gruppen AS, har nå signert byggekontrakten. Prosjektet til 172 millioner kroner inklusive moms er en ganske stor jobb for Seltor, påpeker Råmunddal. Han understreker at det var på høy tid å gjøre noe med Legenes hus.

  – Siden Legenes hus ble bygget har det skjedd svært mye på den tekniske fronten også når det gjelder innredning og design. Det var derfor på høy tid å gjøre noe med bygget, sier han.

  Legenes hus sto ferdig i 1996. Siden har bygget vært pusset opp noen ganger. For fem år siden fikk bygget blant annet nytt tak etter en vannlekkasje, men siden den gang har det ikke blitt gjort noen større utbedringer.

  Innvendig rehabilitering

  Innvendig rehabilitering

  – Nå blir det en full innvendig rehabilitering med blant annet riving av vegger, bytte ut to heiser og fjerne en tredje. Dekket mellom første og andre etasje, der det i dag er et utvendig atrium, skal også rives. For å få lys helt ned skal det bygges et innvendig glasstak over dette, sier senior prosjektleder Kjersti N. Gudmundsen i Aase Prosjekt som er innleid som prosjekt- og byggeledelse.

  I tillegg skal det bygges kurs- og konferansesenter i første og andre etasje. Resten av bygget skal bli moderne kontorplasser for nærmere 200 ansatte.

  Byggearbeidet skal foregå i 13 måneder før innflytting i det nye Legenes hus skjer i august 2020. Da skal bygget på 8.400 kvadratmeter være ferdig rehabilitert.

  Akersgata 2 eies 50/50 av Sykehjelps- og pensjonsordningen for leger (SOP) gjennom selskapet Christiania Torv, og Legeforeningen. Brasserie Hansken er den eneste bedriften i Akersgata 2 som skal ha normal drift under byggeperioden.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media