Klart for allmennmedisinsk våruke

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Hellerudsletta er hovedsetet når årets allmennmedisinske våruke sparkes i gang. Dagene skal fylles med kurs, foredrag og debatter.

  ØNSKER VELKOMMEN: Leder for Allmennlegeforeningen Tom Ole Øren (t.v.) og leder for Norsk forening for allmennmedisin, Petter…
  ØNSKER VELKOMMEN: Leder for Allmennlegeforeningen Tom Ole Øren (t.v.) og leder for Norsk forening for allmennmedisin, Petter Brelin, mener våruka er et av årets høydepunkt for allmennleger. Foto: Vilde Baugstø

  6. til 10. mai er det duket for årets allmennmedisinske våruke, i regi av Allmennlegeforeningen (AF) og Norsk forening for allmennmedisin (NFA). I år er stedet Hellerudsletta og konferansehotellet X Meeting Point. Lederne for henholdsvis AF og NFA, Tom Ole Øren og Petter Brelin, ønsker deltakerne velkommen.

  – Våruka er et av årets høydepunkt, både faglig, sosialt og politisk. Jeg vil faktisk si at det er den viktigste møteplassen for allmennlegene i Norge, sier Tom Ole Øren.

  Petter Brelin trekker frem foreningens årsmøte under våruka som en spesielt viktig diskusjonsarena.

  – Det er stort engasjement blant medlemmene våre. Årsmøtene fører med seg gode, og noen ganger vanskelige diskusjoner. Det gjør at vi får en utvikling videre, påpeker han.

  Fastlegeordningen blir viktig

  Fastlegeordningen blir viktig

  Under AFs landsrådsmøte og NFAs årsmøte, skal begge foreningene avholde ledervalg. På spørsmål om hva som vil bli viktig fremover for de to som skal overta ledervervet i foreningene, peker både Øren og Brelin på den kritiske situasjonen fastlegeordningen står i.

  – Vi må bevare fastlegeordningen som en bærebjelke i vårt offentlige helsevesen. Ordningen har vært underfinansiert i flere år og nå må finansieringen på plass. Det vil også bli viktig å få nye, yngre kollegaer til å velge fastlegeyrket, understreker Øren.

  Brelin følger opp:

  – At både Tom Ole og jeg nå skal gå tilbake til praksisene våre som fastleger, viser også at vi mener det når vi sier at å være fastlege er et spennende og viktig yrke. Han legger til:

  – Det er gjort mye godt arbeid i Legeforeningen for en god dialog med myndighetene om ordningen. De som skal bli nye ledere av AF og NFA vil ikke komme tomhendt til bordet. Det er også mye som skjer fremover, med regjeringens evaluering av fastlegeordningen som skal være klar i september, en handlingsplan for ordningen i 2020, samt at Nordisk kongress i allmennmedisin arrangeres i Stavanger i 2021. Så det vil bli liten tid til å kjede seg.

  Variert program

  Variert program

  De mer enn 400 allmennlegene fra hele landet som samles for faglig påfyll, diskusjon og debatter om allmennmedisinen, kan se frem til noen innholdsrike dager på Hellerudsletta.

  Kursprogrammet inneholder blant annet obligatorisk kurs i helsepolitikk for Allmennlegeforeningens landsrådsrepresentanter, ledelseskurs, kurs i gynekologi og kurs i vanskelig forskriving av vanedannende medikamenter. Grunnkurs A og D inngår også i kursprogrammet.

  Under kurset i helsepolitikk skal deltakerne blant annet diskutere fastlegeordningen og dens fremtid, hvordan fastlegesituasjonen ble løst i Danmark, flaskehalsen for nyutdannede leger som ikke får LIS1-plass (leger i spesialisering) og ALIS-stillinger (allmennleger i spesialisering) i kommunene. Under dette kurset vil også flere sentrale helsepolitikere delta i paneldiskusjon med AFs Tom Ole Øren og president i Legeforeningen, Marit Hermansen.

  Også sosialt byr våruka på et variert program, med blant annet foredrag og stand up av Dora Thorhallsdottir. Etter AF sitt landsrådsmøte 8. mai, på frigjøringsdagen, vil det også bli arrangert tur til Eidsvollsbygningen.

  Torsdag er det, tradisjon tro, klart for festmiddag, der det vil bli servert en festmeny med godt tilbehør.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media