Forside nr. 4/2019

Artikkel

Illustrasjon © Hisham Akira Bharoocha

Hvem vil ikke ha litt fastere rumpe, litt større biceps, litt mindre mage, litt raskere Birken-tid eller litt bedre utholdenhet? Det er kanskje ikke til å undres over at folk etterspør optimaliserende kosttilskudd i et prestasjonssamfunn der det alltid er noe som kan bli litt større, litt mindre, litt kortere – eller viktigst: litt bedre. I denne utgaven av Tidsskriftet presenterer vi en studie hvor det ble funnet dopingmidler, legemidler og ulovlige mengder koffein i en firedel av kosttilskuddene solgt via nettbutikker til norske forbrukere.

Som Rune Slagstad viste i sin lederartikkel i Tidsskriftet, Kroppen som sportens akilleshæl, er medisinen og vitenskapen uløselig vevd sammen med pengemakten og sportsjournalistikken i den moderne sportens grenseløshet: «Med sin ekstreme prestasjonslogikk støter sporten mot grensene for menneskekroppens yteevne. (…) Når kroppen streiker, har heller ikke kroppsinnehaveren noe han eller hun skal ha sagt. Sporten er et kroppsavhengig samfunnsfenomen. Kroppen er sportens akilleshæl.»

Hisham Akira Bharoocha har illustrert denne utgaven av Tidsskriftet. Han er en Brooklyn-basert kunstner som jobber i skjæringsfeltet mellom musikk, kunst og fotografi.

Anbefalte artikler