Ønsker velkommen til det blide Sørlandet

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Leder av Vest-Agder legeforening, Ole Strand, har full kontroll på planleggingen av den lokale delen av årets landsstyremøte i Kristiansand.

  BÅTLIV: Mange forbinder Sørlandet med sjø og båtliv. Her fra Ulvøysund. Foto: MS Maarten
  BÅTLIV: Mange forbinder Sørlandet med sjø og båtliv. Her fra Ulvøysund. Foto: MS Maarten

  Vi har spurt ham hva det betyr for en lokalforening å være vertskap for et landsstyremøte

  – Et så stort og viktig arrangement betyr selvsagt at en god del av vår tid og oppmerksomhet går med til planlegging. Men det gir oss også en anledning til å markedsføre vår lokalforening innad i Legeforeningen, samtidig som det kan være et samlende prosjekt for oss lokalt.

  – Du leder den lokale arrangementskomiteen. Hvem har du med deg på laget og hvor lang tid har dere arbeidet med forberedelsene?

  – Vi begynte forberedelsene for cirka ett år siden, men det er nok tiden fra nå og frem mot arrangementet som vil bli mest hektisk. I komiteen har jeg med meg Anne Lindtner Noraas som er privatpraktiserende revmatolog, og Hans Thorwild Thomassen, overlege i urologi ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Selv er jeg spesialist i allmennmedisin og fastlege i Kristiansand. I tillegg til komiteen blir det nok også behov for å involvere flere fra styret etter hvert som arrangementet nærmer seg.

  – Har det vært lett å få med folk lokalt?

  – Når det gjelder egen forening, er entusiasmen stor i styret, så det er ikke noe problem. Det er jo særlig den sosiale rammen omkring landsstyremøtet vi har ansvar for. Det å få lokale aktører til å stille opp har til nå gått svært bra, men vi er dog ikke helt i mål her.

  – Dere har valgt Hotel Caledonien som sted for landsstyremøtet. Hvorfor nettopp dette?

  – Da vi søkte om arrangementet på landsstyremøtet i Ålesund i 2017, presenterte vi det nye Scandic Bystranda som arena. Så viste det seg underveis at hotellet ble i snaueste laget for et så stort arrangement. Samtidig ble byens gamle storstue, Hotel Caledonien grundig rehabilitert, og sto klart til bruk i juni i fjor. Slik hotellet fremsto etter renoveringen, anså vi det som bedre egnet, og vi flyttet arrangementet dit. Vi tror det er et godt valg. Hotellet ligger sentralt i Kristiansand, med nærhet til sjøen, fiskebrygga og byens kulturelle midtpunkt Kilden.

  – Hva har vært de største utfordringene så langt?

  – Så langt må vi nok erkjenne at vi har unngått de store utfordringene. Kanskje blir de mer fremtredende etter som arrangementet nærmer seg. Ellers lovet vi jo godt vær da vi promoterte Kristiansand og Vest-Agder. Tiden vil vise om vi klarer den utfordringen.

  – Hvordan har samarbeidet med Legeforeningen sentralt vært underveis i planleggingen?

  – Vi har hatt et utmerket samarbeid med Legeforeningen. Vi har hatt møter med Legeforeningens representanter her lokalt et par ganger, og fremfor alt har vi fått en meget strukturert fremdriftsplan, som i alle fall til nå har gjort arbeidet vårt overkommelig.

  – Vest-Agder legeforening arrangerte et veldig vellykket landsstyremøte i 2000. Det går fortsatt «gjetord» om skalldyrbordet som ble servert den gang. Dere har noe å strekke dere etter?

  – Jeg er så gammel at jeg var tillitsvalgt også den gangen, men landsstyremøtet var jeg ikke med på. Vi har avgjort ambisjoner om at dette landsstyremøtet også vil bli husket som et vellykket arrangement.

  – Kan du røpe noe av det kulturelle programmet, eller skal det være en overraskelse for årets delegater?

  – Noe kan jeg røpe, men ikke alt er på plass. Tirsdag kveld er jo kvelden for vårt lokale arrangement. Det foregår i Kilden Teater og Konserthus, et bygg vi er mektig stolte av i Kristiansand. Kvelden blir ganske uformell, med servering av tapas i foajeen. Deretter blir det faktisk en teaterforestilling. Vi var en stund litt i tvil om det ble for «seriøst» – landsstyret består jo av delegater som er sosiale og glade i å snakke med hverandre. Men det er en relativt kort forestilling – en enakter og komedie – med tittelen «Sidespringerne». Den gikk på Kilden forsommeren 2018 og fikk så gode kritikker at det ble et folkekrav å sette den opp på nytt. Denne kveldens oppsetning er førpremiere på forestillingen - eksklusivt for Legeforeningens medlemmer. Etter forestillingen blir det anledning til mingling etter behov i baren i foajeen.

  HAR FULL KONTROLL: Ole Strand ser frem til å ønske delegater og gjester velkommen til landsstyremøtet i Kristiansand i juni…
  HAR FULL KONTROLL: Ole Strand ser frem til å ønske delegater og gjester velkommen til landsstyremøtet i Kristiansand i juni. Foto: Privat

  På banketten onsdag 5. juni spiller Kristiansand Storband med vokalist Pål Rake til dans. Da håper vi de danseglade kjenner sin besøkelsestid.

  Hva er det lagt vekt på som delegatene kan glede seg over?

  Vi håper å få til et arrangement med en god blanding av viktig, konstruktivt og fremtidsrettet fagforeningsarbeid, og sosiale arrangementer som kan gi delegatene ytterligere stimulans til å stå på for Legeforeningen.

  – Hva tror du Vest-Agder legeforening kan få ut av dette arrangementet i det videre arbeidet?

  – Hvis arrangementet blir vellykket, noe vi har forventninger om, bør det kunne bli en vitamininnsprøytning for tillitsvalgtarbeidet lokalt.

  – Til sist – hva håper du delegatene tar med seg som minne fra Kristiansand og Vest-Agder legeforening når de drar derfra?

  – Sørlandet blir ofte fremstilt som «det mørke fastland» eller «bibelbeltet», men vi forbindes jo også med «det blide Sørland», og det er det vi ønsker å vise. Vi håper delegatene vil minnes arrangementet som godt organisert og der viktig fagpolitisk arbeid ble gjennomført innenfor en hyggelig og stimulerende sosial ramme.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media