Forside nr. 1/2019

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Illustrasjon © John Orth
  Illustrasjon © John Orth

  «Jeg har en venninne i New York som restaurerer gamle statuer. Da jeg besøkte henne i atelieret hennes nylig, ble jeg var en liten hånd hun hadde rekonstruert. Hånden tilhørte et minnesmerke i en kirkegård i Queens som noen hadde vandalisert. Jeg plukket den opp og ble forbløffet over hvor skjør og omsorgsfullt utskåret den var, og hvor godt den lå i hånden.

  Med min venninnes tillatelse laget jeg en gipsavstøpning av hånden. I mitt eget atelier begynte jeg å risse og lage groper i overflaten for å få frem materialets sårbarhet overfor elementene og tidens gang.

  En ettermiddag klatret jeg opp på taket av atelieret mitt. Det var kaldt i luften. Mot et gullspeil som reflekterte den lunefulle og omskiftelige vinterhimmelen, fotograferte jeg den lille hånden hvilende i min. Duer kretset i luften over meg, på leting etter ly idet solen gikk ned og de siste lysstrålene svant hen i natten.»

  Dette sier kunstner og musiker John Orth. Han er bosatt i New York og har laget forsiden til denne utgaven av Tidsskriftet. Mer av Orths kunst finnes her: http://johnorth.co/

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media