Pris til norsk nestor i venerologi

Petter Gjersvik Om forfatteren
Artikkel

Norsk dermatologisk og venerologisk forskning er på fremmarsj. Det gjenspeiler seg i et økende antall originalartikler i høyt rangerte tidsskrifter innen fagområdet.

GLAD PRISVINNER: Harald Moi og Eidi Christensen, leder i forskningsutvalget i Norsk forening for dermatologi og venerologi. Foto: Petter Gjersvik

Harald Moi (1942) professor emeritus ved Olafia-klinikken og Universitetet i Oslo, ble på årsmøtet i Norsk forening for dermatologi og venerologi tildelt prisen for beste forskningsartikkel publisert av en norsk hudlege eller venerolog i 2017. Han fikk prisen for sin artikkel Microscopy of Stained Urethral Smear in Male Urethritis; Which Cutoff Should be Used? publisert i tidsskriftet Sexually Transmitted Diseases. Moi gikk av som avdelingsleder ved Olafia-klinikken i 2010, men er fortsatt aktiv i internasjonale fora, blant annet i arbeidet med retningslinjer for diagnostikk og behandling av seksuelt overførte infeksjoner.

Prisen for beste forskningsartikkel av en yngre hudlege eller venerolog publisert i 2017 ble delt mellom Thrasyvoulos Tzellos (Harstad), Inger Marie Skoie (Stavanger) og Silje M. Solberg (Bergen).

Anbefalte artikler