Hedret årets Buskerudlege

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Buskerud legeforening arrangerte årsmøte i Drammen 4. mai. Det var et hyggelig arrangement, med godt oppmøte og spennende foredrag.

  BUSKERUDLEGEN: Mette Christin Lerfaldet (t.h.) overrakte Ellinor Pay Heitmann reisestipend og litografi av Hole-kunstneren…
  BUSKERUDLEGEN: Mette Christin Lerfaldet (t.h.) overrakte Ellinor Pay Heitmann reisestipend og litografi av Hole-kunstneren Elenor Martinsen.

  For første gang delte foreningen ut prisen «Årets Buskerudlege», som gis til et medlem som har utmerket seg og synliggjort legerollen på en god måte. Årets vinner ble Elinor Pay Heitmann, spesialist i lungemedisin ved Ringerike Sykehus.

  – Det er en flott kollega som nå takker av. Vi håper at hun fortsatt blir å treffe ved Ringerike sykehus gjennom sitt engasjement for lungemedisin og lokalsykehuset, sa leder Mette Lerfaldet under utdelingen.

  Heitmann fikk ros for å være en lagspiller, og for arbeidet hun og avdelingen hennes utførte under terrorangrepet 22. juli 2011. I sin takketale la Heitmann vekt på gleden hun har fått gjennom legekunsten, og viktigheten av å ikke henge ut enkeltleger som gjør feil.

  – Feil skjer dessverre oss alle. Vi må få lov til å lære, og ha rom for å bedrive god legekunst, sa hun.

  Kunstig intelligens forandrer legehverdagen

  Kunstig intelligens forandrer legehverdagen

  Som avslutning på årsmøtet holdt teknologirådgiver Terje Berg innlegg om teknologiens påvirkning på legeyrket. Med henvisning til 3D-printing av organer, selvkjørende biler og muligheten for å endre gener skapte han et godt grunnlag for interessante diskusjoner resten av kvelden.

  – Hvis du vil vite hva som skjer i morgen, skal du ikke spørre de som er eksperter i dag, sa Berg om hastigheten på den teknologiske utviklingen.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media