God tilrettelegging fra kommunen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  I Østre Toten kommune har det vært lang tradisjon for et godt samarbeide med legene. Gode kolleger som har tilrettelagt for et fint og fruktbart samarbeide over år, drar vi alle stor nytte av i dag.

  Selv arbeider jeg som fastlege på Skreia legesenter. Vi har såkalt nullavtale, det vil si at per capita tilskuddet går til kommunen i sin helhet. Kommunen holder lokalene, ansetter og lønner medarbeiderne. Slik får vi anledning til å jobbe godt klinisk og gjøre det vi liker best. Vi har god tid til pasientene våre, og vi har tid til å reise på hjemmebesøk.

  Jeg har valgt å være fastlege, som er et av flere fine valg vi kan ta som leger. Jeg kunne nok trives i mange spesialiteter, men er nok mer generalist, slik at fastlegerollen passer godt for meg.

  Jeg har 800 pasienter på listen og setter stor pris på en fornuftig listestørrelse. Jeg har en hjemmekontordag i uken, samt at jeg har legevakter på Gjøvik legevakt. Som mor til tre barn i alderen 4–11 år, som jeg liker å bruke tid på og som jeg er nødt til å gjøre i mange år fremover, er fastlegejobben fin for meg.

  Jeg erfarer at det er viktig å ha overskudd for å gjøre en god jobb som lege. Det får jeg gjennom landeveissykling om sommeren og skigåing om vinteren. Jeg trives med å konkurrere og være i god form. Jeg er også medeier i en stoff- og sybutikk hvor jeg bruker min kreativitet. Vi designer stoffer og lager barneklær.

  Jeg liker å følge opp gravide. Når barnet er født og de kommer på seks ukers kontroll, gir jeg dem en selvsydd dress til babyen. Det er veldig koselig å gjøre!

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media