Tillitsverv gir overskudd og energi

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Med tre små barn og å gå i fem-delt vakt, hvor nettene besto av å hoppe inn og ut av sengen og amme mens vaktradioen ulte i hjørnet, fant jeg ut at sånn kunne jeg ikke jobbe. Hverken for meg selv eller familien.

  Det var utgangspunktet for at jeg engasjerte meg i Legeforeningen. Vi måtte gjøre noe med legevaktorganiseringen.

  Nå er jeg gjenvalgt som leder i Hedmark legeforening for to nye år. Engasjementet i foreningen gir overskudd og energi. Jeg føler at jeg behandler pasientene mine med større glede, fordi jeg har fått engasjert meg på andre måter.

  Jeg var medlem av Helsepersonellnemda i seks år frem til 2016, og er usikker på om sanksjoner mot enkeltleger er den riktige måten å behandle klagesaker på. Helsevesenet kunne lært mer hvis man hadde funnet en annen måte å håndtere faglige feil på, enn at det skal medføre tap av autorisasjon, advarsel eller begrenset autorisasjon til helsepersonell. Det burde vært satt mer i system og det enkelte helsepersonell burde blitt bedre ivaretatt i disse sakene. Og så har vi sakene som omhandler brudd på allmennhetens tillit. Det kan være vanskelig for helsepersonell å forstå at slike brudd skal medføre at man ikke kan utføre yrket sitt. Men har man ikke tillit, kan man ikke være lege.

  Å jakte rype er magi for meg, og jeg går så ofte jeg kan på jakt. Å være ute i naturen, føle samspillet med hunden, se den få stand og legge an hagla, det er rekreasjon. Her henter jeg krefter til travle hverdager og får også tid til å tenke.

  Se videointervju her: legeforeningen.no/derfor

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media