Startskudd på høstens valgkamp

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Legeforeningen skal debattere fremtidens helsetjeneste på Arendalsuka i august. Helsedebatten er den mest populære av ukas over 200 arrangementer.

  HØYDEPUNKT: Populær helsedebatt trekker fulle hus. Her fra 2014. Foto: Sara Underland Mjelva
  HØYDEPUNKT: Populær helsedebatt trekker fulle hus. Her fra 2014. Foto: Sara Underland Mjelva

  Arendalsuka samler politikere, organisasjoner, næringsliv og store deler av medie-Norge, og har siden oppstarten i 2012 etablert seg som en sentral møteplass for norsk samfunnsdebatt. Legeforeningen deltar i år for fjerde gang, og det er den store helsedebatten som er høydepunktet.

  – Legeforeningen vil ha politikken inn i helsepolitikken. Vi er til stede på Arendalsuka for å utfordre politikerne på hva de vil med helsetjenesten de neste årene, sier president Marit Hermansen.

  Det er Arendalsuka selv, sammen med Dagens Medisin, som inviterer til helsedebatten. Årets tema er sykehusøkonomi og framtida for sykehusene. Norge har alle forutsetninger for å ha en helsetjeneste i verdensklasse, men er vi i ferd med å kaste bort denne muligheten? Marit Hermansen mener temaet er viktig.

  – Aktivitetsøkningen og effektiviseringen de siste årene har kun vært mulig gjennom beinhard innsats fra de ansatte. Vi har færre senger, redusert liggetid og har samtidig økt produktiviteten. Dette kan ikke vare inn i evigheten, sier Hermansen.

  Må unngå todeling

  Må unngå todeling

  Nye meningsmålinger viser at 42 prosent sier seg helt eller delvis enig at vi i 2030 vil betale mer selv for helsetjenester. 61 prosent av befolkningen mener at vi allerede har et todelt helsevesen.

  – Dette er en ny utvikling i et land som er bygget på felleskapsløsninger og like muligheter for alle. Utviklingen er alarmerende og krever tverrpolitisk oppmerksomhet i årets valgkamp, sier Hermansen

  I helsedebatten er det Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), og de helsepolitiske talspersonene Torgeir Micaelsen (Ap), Kjersti Toppe (Sp) og Olaug Bollestad (Krf) som må svare for seg. De møter akademikere, helsemyndigheter, pasientrepresentanter og de fremste talspersonene for arbeidstaker- og arbeidsgiversiden. Fra Legeforeningen deltar president Marit Hermansen.

  Helse er viktig for befolkningen

  Helse er viktig for befolkningen

  Ferske meningsmålinger viser at for godt over halvparten av landets befolkning, er helsepolitikken det viktigste for hvilket parti de skal stemme på ved stortingsvalget i september.

  – Det må vises i valgkampen. Velgerne har gitt politikerne en tydelig beskjed, og da må de være mer lydhøre overfor befolkningens ønske. Alt peker på at helse skal være en av de høyest prioriterte fellesskapsløsningene, sier presidenten.

  Fjorårets helsedebatt trakk fulle hus og det forventes like stor oppslutning denne gang. Debatten finner sted torsdag 17. august i Arendal kulturhus.

  Les mer: http://www.arendalsuka.no/

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media