MINNEORD

Camilla Liholt, Hilde Mellingen Om forfatterne
Artikkel

Anne Louise Tveter

På vegne av kolleger ved psykiatrisk avdeling Blakstad i Asker vil vi minnes Anne Louise Tveter, som døde i november 2016.

Anne hadde allsidig erfaring da hun kom til Blakstad, og etter noen år i akuttpsykiatrien gikk hun videre til arbeid for psykisk utviklingshemmede. Hun så alltid muligheter for forbedring og sluttet aldri å tro på resultater av sine forslag i de mangfoldige sakene som engasjerte henne. Som det ble sagt i begravelsen kan man lett forestille seg at Anne umiddelbart tar fatt i sankt Peter for å bedre organiseringen ved ankomst i himmelriket.

Vi arbeidet ikke lenge på samme sted, men Anne lot oss få ta del i flere områder av livet sitt. Dermed føltes det som vi hadde kjent hverandre i lang tid da hun døde i en alder av 51 år.

Annes oppvekst i Afrika preget henne, og årene som lege i Nord-Norge var også viktige. Hun holdt kontakt med venner over hele verden. Vi var heldige som fikk møte mange forskjellige mennesker hun kjente. Anne inkluderte oss i familien. Som kolleger var det en spesiell glede samtidig å arbeide med hennes mor Bente Louise Tveter, som var alderspsykiater. Annes foreldre er alltid til stede for familien, venner og kolleger.

Anne var åpen om at hun hadde vært alvorlig syk siden den yngste av hennes tre barn ble født i 2002. Årene var preget av hennes kamp for å gi barna en trygg tilværelse. For Anne var den kristne troen grunnlaget i livet, og det var i sin sterke tro hun nærmet seg slutten. Da Anne fylte 50, fortalte hun om reforhandlingene med Vårherre. Hun brukte tiden hun fikk til reiser til flere verdensdeler sammen med barna, og dette var et vesentlig utgangspunkt for de verdiene hun formidlet.

Anne laget en 50-årsfeiring med sterke opplevelser for gjestene. Hennes flotte bilder med musikk og tekster var et viktig budskap. Hun tok avskjed på samme måte. Gjennom henne fikk tekstene til sangene i Sound of Music en ny dimensjon. Filmen hadde premiere det året Anne ble født, og musikken vil minne oss om henne. Hovedrolleinnhaveren Julie Andrews ble ved filmens jubileum spurt hva som var hemmeligheten bak filmens suksess. «The message of faith and perseverance,» var svaret. Anne levde i tro og med utholdenhet, og det er holdninger hun vil huskes for.

Vi takker Annes familie og ønsker barna alt godt på veien videre.

Climb every mountain

Search high and low

Follow every byway

Every path you know

Climb every mountain

Ford every stream

Follow every rainbow’

Till you find your dream

A dream that will need

All the love you can give

Every day of your life

For as long as you live

(Jordan Smith )

Anbefalte artikler